Prijsvergelijking Lexus RX 450hL

0

De prijzen van de Lexus RX 450hL zijn bekend. De 7-zits-versie van de premium cross-over is leverbaar vanaf 85.895 euro. Dat komt neer op een meerprijs van 3.900 euro in vergelijking tot de reguliere RX 450h. De laatstgenoemde is er voortaan ook als Sport Edition.

De basisuitvoering van de RX 450hL heeft het uitrustingsniveau Business Line. Deze versie is voorzien van onder meer 20-inch lichtmetalen velgen, lederen Newport bekleding, koeling & verwarming op de voorstoelen, parkeersensoren en een Easy Entry & Exit functionaliteit voor het stuurwiel en de bestuurdersstoel. Bovendien is de langere versie van de RX 450h uitgerust met een elektrisch bedienbare achterklep en 12 speakers met subwoofer. Lexus levert de RX 450hL ook als extra complete Luxury Line (89.595 euro) en President Line (99.895).

LexusAudiVolvo
RXQ7XC90
450hL Business LineTDI 218 S-line ext.T8 Plug-in R-Design
85.895 euro86.257 euro85.875 euro

De RX 450hL is 110 millimeter langer dan de reguliere uitvoering. De extra ruimte komt volledig ten goede aan de passagiers op de derde zit rij en de bagageruimte. Door de steiler geplaatste achterruit is de hoofdruimte op de achterste zitplaatsen volgens Lexus uitstekend. De passagiers aldaar beschikken over separate bediening van de airconditioning, ventilatieroosters en bekerhouders. De leuning is in ongelijke delen (60:40 verhouding) en elektrisch neer te klappen, met als resultaat een volledig vlakke laadvloer.

Lexus levert de gewone RX 450h, dus de versie met 5 zitplaatsen, in het vervolg ook als Sport Edition. Daarvan zijn de buitenspiegels, de 20-inch lichtmetalen velgen en de grille uitgevoerd in hoogglans zwart, evenals de bumperelementen vóór en achter. De Sport Edition is gebaseerd op de extra complete Luxury Line met onder meer Lexus Premium Navigatie met 12,3-inch multimedia display, elektrisch bedienbare achterklep en een draadloze oplaadmogelijkheid voor telefoons. De prijs bedraagt 85.695 euro.

Zowel de RX 450h als de RX 450hL is uitgerust met een 3,5 liter V6 benzinemotor in combinatie met 2 krachtige elektromotoren. Onder bepaalde omstandigheden rijdt de cross-over volledig elektrisch, waarbij de accu niet extern hoeft te worden opgeladen. Het systeemvermogen bedraagt 313 pk.

Comments are closed.