Renault Captur krijgt krachtigere benzinemotor

0

Renault biedt een nieuwe ‘Série Limitée’ uitvoering aan van de populaire Captur. Die heet S-Edition, waarbij de letter ‘S’ voor ‘sportieve prestaties’ staat. Onder de kap zit namelijk een nieuwe benzinemotor die tot 150 pk produceert.

De krachtigste Captur was tot nu toe de 1.2 TCe met 120 pk sterke 1,2 liter 4 cilinder turbobenzinemotor. Nu biedt Renault in zijn populaire cross-over ook de nieuwe 1.3 TCe unit aan die eerder dit jaar debuteerde in de Scénic. In de Captur kan die 4 cilinder turbobenzinemotor worden gecombineerd met een handgeschakelde 6-bak (in wel geval de krachtbron 130 pk levert), of met de 7-traps EDC automaat met dubbele koppeling. Dan is de 1.3 TCe unit goed voor 150 pk.

De uitrusting van de in een beperkte oplage leverbare S-Edition kenmerkt zich verder door ‘Sport ­Black’ 17-inch lichtmetalen velgen, Alcantara & en imitatieleder meubilairbekleding (getooid met blauwe stiknaden die ook terugkomen op de armsteun en de balgen van de versnellingspook en de handrem), het R-Link navigatiesysteem, parkeersensoren voor & achter, een achteruit rij camera, een centrale armsteun vóór, een zelfdimmende achteruitkijkspiegel en een glazen panoramadak.

De Captur S-Edition is herkenbaar aan de exclusieve koetswerkkleur Iron blauw in combinatie met de Sterzwart of Platinium grijs dakkleur en serie ­logo’s. De tint Gun Metal grijs siert de beschermstrips onderaan de deuren en de bodem beschermplaten voor & achter. Overigens zijn er ook 6 andere tweekleurige uitvoeringen mogelijk.

De Nederlandse prijzen van de topversie van de Captur zijn nog niet bekend, maar reken op 26.790 euro voor de handgeschakelde TCe 130 en 29.190 euro voor de TCe 150 met EDC automaat. Onze zuiderburen kunnen de Renault vanaf 4 april bestellen. De nieuwe 1,3 liter turbobenzinemotor wordt op termijn ook leverbaar in minder luxe varianten van de Captur.

Comments are closed.