Jaguar in actie: XE en XF als 300 Sport

0

Het gaat niet goed met Jaguar. Met name door de stevig gedaalde autoverkopen op de thuismarkt, maar ook doordat diesels uit de gratie zijn (een segment waarin het merk een relatief hoog verkoopaandeel heeft), is de omzet dit jaar met 26 procent gedaald. In Groot-Brittannië kromp de afzet met 20 procent en op Europees niveau in maar met ruim 14 procent. Gevolg is dat er nu 1.000 arbeidsplaatsen geschrapt gaan worden in de fabrieken. Tegelijkertijd probeert Jaguar de verkopen aan te zwengelen met een 3-tal actiemodellen: speciale 300 Sport uitvoering van de XE en de XF (Sportbrake).

De 300 Sport uitvoering van de XE beschikt over de 300 pk / 400 Nm variant van de 2,0 liter Ingenium turbobenzinemotor, een krachtbron die wij ook kennen als de ’30t’. De instapsedan van Jaguar kan in deze vorm in 5,7 tellen naar 100 km/u sprinten. De XF en XF Sportbrake zijn als 300 Sport ook leverbaar met de 300 pk / 700 Nm sterke 3,0 liter TDV6 turbodieselmotor. Daarmee zit de XF in 6,2 seconden op 100 km/u (Sportbrake: 6,6 tellen).

Alledrie de 300 Sport uitvoeringen zijn vanbuiten te herkennen aan Dark Satin Grey afwerkingelementen (spiegelkappen, achterspoiler en omlijsting van de grille). 19 of 20 inch lichtmetalen velgen in de tint Satin Technical Grey zijn standaard.

De remklauwen die daarachter zitten hebben een ‘300 Sport’ logo. Natuurlijk ontbreken soortgelijke badges niet. Die zitten niet alleen in de grille, maar ook op de achterklep. De 300 Sport uitvoeringen zijn leverbaar in de kleuren Yulong wit, Indus zilver en Santorini zwart. De Caldera rode lak is voorbehouden aan de XE.

Het interieur van de actieauto’s is verfraaid met contrasterende gele stiksels op de stoelbekleding, het stuur, de deurpanelen en de centrale armsteun. Ook horen zaken als een speciale dorpelbescherming, andere vloermatten en een set 300 Sport badges bij het actiefeestje. De sportief aangeklede versies zijn per direct te bestellen, al kan de importeur nog geen prijzen melden.


Naast de introductie van de 300 Sport actiemodellen, levert Jaguar alle XE en XF uitvoeringen voortaan met een groter 10 inch touch screen voor het Touch Pro entertainmentsysteem, extra metalen & chromen details in het interieur en vloermatten van hoogwaardiger materiaal.

Reageren is niet mogelijk.