Prijsvergelijking Suzuki Swift Sport / Sportline

0

De prijs van de nieuwe Suzuki Swift Sport is bekend. Tegelijkertijd introduceert het Japanse merk een Sportline uitvoering van haar compacte hatchback. De Swift Sport is leverbaar vanaf 24.999 euro. De Sportline uitvoering heeft hetzelfde uiterlijk, maar de reguliere motorisering en is leverbaar vanaf 18.799 euro. Hij staat net als de Swift Sport vanaf begin juni bij de Suzuki dealer in de showroom.

De nieuwe Swift Sport kenmerkt zich door een stijvere body, een sportpakket, een volledig aangepast sportonderstel én een 1,4 liter BoosterJet turbobenzinemotor. Die levert 140 pk, terwijl de Suzuki slechts 970 kilogram weegt. Dit lage gewicht is te danken aan het lichtgewicht voertuigplatform en resulteert in combinatie met de krachtige motor volgens de fabrikant in aansprekende rijeigenschappen. Bovendien profiteert de eigenaar van een relatief lage wegenbelasting. De 1.4 BoosterJet motor levert zijn maximum koppel van 230 Nm bij 2.500-3.500 toeren per minuut. De handmatig te bedienen 6-bak is daarbij zo afgesteld dat de bestuurder volgens Suzuki optimaal kan profiteren van alle turbokracht.

De nieuwe Swift Sport is te herkennen aan de deels in zwart uitgevoerde 17-inch lichtmetalen velgen, vuistdikke en verchroomde dubbele uitlaten plus diffusor, zijschorten en frontspoiler met carbonlook. Van binnen vallen de speciale sportstoelen op die de inzittenden in snel genomen bochten stevig op hun plek moeten houden. Sportpedalen en rode accenten maken het sportieve interieur compleet. Suzuki levert de nieuwe Swift Sport onder meer in de exclusieve introductiekleur ‘Champion Yellow’.

SuzukiMazdaSeat
Swift2Ibiza
Sportline 1.0 BoosterJetGT-M SA-G 90FR 1.0 TSI 95 pk
19.999 euro20.690 euro19.900 euro
SuzukiDSOpel
Swift3Adam
Sport 1.4 BoosterJetPerformance PT 130S 1.4 Turbo
24.999 euro25.640 euro25.899 euro

De Swift Sportline ziet er net zo sportief uit als de sterkere Sport uitvoering. Hij is leverbaar met naar keuze de 4 cilinder 1.2 DualJet (90 pk) en de 3 cilinder 1.0 BoosterJet (112 pk) met turbo. De eerste kost in handgeschakelde vorm 18.799 euro, of met automaat 20.799 euro. Voor de Swift Sportline 1.0 BoosterJet (alleen met handbak) is het tarief 19.999 euro. Ook in de Swift Sport 1.4 BoosterJet moet je het schakel/koppel werk zelf doen. Hij kost zoals gezegd 24.999 euro.

Comments are closed.