Prijsvergelijking Toyota Aygo

0

De prijzen van de vernieuwde Toyota Aygo zijn bekend. De onderscheidend gelijnde en in Nederland uiterst populaire A segment auto is leverbaar vanaf 11.695 euro. Voor dit bedrag levert Toyota de Aygo in vrijwel naamloze ‘x’ uitvoering. Speciaal voor de Nederlandse markt is er tijdelijk de ‘x-first’ met een voordeel van 1.395 euro. Vanaf 15 juni staat de vernieuwde Aygo bij de Toyota dealer. Hij is per direct te bestellen.

De vernieuwde Aygo heeft standaard LED dagverlichting en idem lampen achter. De verbeterde 1,0 liter benzinemotor is voortaan 72 pk sterk. De CO2-uitstoot is verlaagd naar 86 gram/km. Voorheen waren de specificaties 69 pk en 88 gram. De vernieuwde motor levert meer trekkracht bij lagere toerentallen en kent een meer verfijnde stationaire loop dankzij de verbeterde balans as. Dat maakt de Aygo stiller en brengt het comfort op een hoger niveau. De vernieuwde editie beschikt daarnaast over verbeterde rijeigenschappen. De wielophanging is aangepast en de software van de stuurbekrachtiging geüpdatet. Dit heeft geresulteerd in een snellere reactietijd en een preciezere besturing.

De standaarduitrusting van de vernieuwde Aygo bestaat uit onder meer een 12V aansluiting, een in hoogte verstelbaar stuur, een neerklapbare achterbank met instelbare hoofdsteunen en een Stop & Start systeem. Het tweede uitrustingsniveau (‘x-fun’, vanaf 13.145 euro) voegt hier onder meer airconditioning, centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór en een radio met AUX & USB aansluiting plus 4 speakers aan toe. De luxueuzere uitrustingsniveaus zijn standaard voorzien van Apple CarPlay en Android Auto.

ToyotaFiatSuzukiVolkswagen
Aygo 5-deursPandaCelerioUp 5-deurs
xPopComfortTake
12.040 euro12.195 euro12.399 euro12.070 euro
ToyotaCitroënOpelPeugeot
Aygo 5-deursC1 5-deursKarl108 5-deurs
x-funFeelEditionActive
13.490 euro13.280 euro13.099 euro13.350 euro
ToyotaHyundaiNissanSeat
Aygo 5-deursi10MicraMii
x-firstPremiumVisia75 pk Sport
15.290 euro15.195 euro15.590 euro15.350 euro

Voor snelle beslissers levert Toyota tijdelijk de extra aantrekkelijke Aygo ‘x-first’. Standaard is onder meer een ‘x-beat’ geluidsinstallatie met 4 premium speakers en een subwoofer van 160 watt. Verder profiteert de koper van een ‘x-connect’ 7-inch multimediascherm met digitale radio (DAB+), Android Auto, Apple CarPlay en MirrorLink. De Aygo ‘x-first’ staat op zwartgepolijste 15-inch lichtmetalen velgen en is voorzien van privacyglas voor de achterste ruiten. Hij kost 14.945 euro. De Toyota importeur spreekt van een voordeel van 1.395 euro.

.

 

Reageren is niet mogelijk.