Prijsvergelijking Volkswagen Touareg

0

De Nederlandse prijzen en specificaties van de nieuwe Touareg zijn bekend. De grote SUV van Volkswagen met premiumgenen pakt uit met een hightech uitrusting, waaronder het volledig digitale Innovision Cockpit. De nieuwe Touareg komt deze zomer naar Nederland en is leverbaar vanaf 79.750 euro.

De Innovision Cockpit is een volledig digitaal bedieningsconcept dat een 12 inch instrumentenpaneel (Active Info Display) combineert met een 15 inch metend display van het nieuwe Discover Premium infomediasysteem. Samen vormen zij één groot informatie / communicatie , entertainment / besturingssysteem dat er voor zorgt dat er op het dashboard nauwelijks nog knoppen of schakelaars nodig zijn.

De nieuwe Touareg is voorzien van een groot aantal assistentiesystemen. Zo is er Night Vision, dat mensen en dieren waarschuwt voor een mogelijk ongeval door middel van een lichtsignaal. Nieuw is ook Road Work Lane Assist met Traffic Jam Assist (dat tot 60 km/u semi-autonoom stuurt, versnelt en remt, óók bij wegwerkzaamheden met alternatieve wegbelijning) en Cross Traffic Assist (dat reageert op kruisend verkeer op bijvoorbeeld snelwegafritten, kruispunten en bij parkeersituaties). Deze nieuwe SUV is bovendien leverbaar met intelligente IQ Matrix LED koplampen (met 128 LED’s per koplamp) die de meest optimale lichtbundel samenstellen op basis van stuuruitslag, snelheid, GPS data en de signalen van de camera aan de voorzijde.

Met de (optioneel verkrijgbare) actieve vierwiel besturing is de Touareg volgens Volkswagen één van de meest wendbare SUV modellen in zijn klasse. Bij snelheden onder de 37 km/u sturen de achterwielen in de tegenovergestelde richting van de voorwielen, wat de draaicirkel met een meter verkleint van 12,19 naar 11,19 meter. Daarboven sturen ze juist mee voor een optimale stabiliteit. De rijervaring wordt nog verder verbeterd door de leverbare 4-corner luchtvering. Het systeem kent 4 standen: Normal, Comfort, Off-road (rijhoogte met 25 mm vergroot) en Special Off-road (rijhoogte met 70 mm vergroot). Boven de 120 km/u verlaagt deze 4-corner luchtvering de Touareg automatisch met 25 tot 35 mm voor minder luchtweerstand en een beter weggedrag. Er is ook een Loading optie, die de SUV 50 mm verlaagt om het in- en uitladen van spullen te vergemakkelijken.

De nieuwe generatie Touareg is breder (+44 mm naar 1.984 mm) en langer (+77 mm naar 4.878 mm) dan zijn voorganger. Daardoor is niet alleen de binnenruimte toegenomen, maar ook de grootte van de bagageruimte. Die laatste is gegroeid van 697 naar 810 liter (tot de leuning van de achterbank) en is uitgerust met een elektrisch in/uitrolbare afdekking. De carrosserie van de Touareg is voor 48 procent opgetrokken uit aluminium en is mede daardoor tot 106 kilogram lichter dan voorheen, terwijl de afmetingen zoals gezegd juist zijn toegenomen.

De Touareg wordt leverbaar met 3 verschillende 3,0 liter V6 turbomotoren: 2 diesels (231 pk en 286 pk) en een benzinekrachtbron (340 pk). In 2019 volgt ook een 4,0 liter V8 turbodiesel met 421 pk en een Touareg stekkerhybride met 367 pk. Die laatste debuteert op de Chinese markt, maar komt in de nabije toekomst wellicht ook naar Europa. De Touareg mag ongeacht de motorisering 3.500 kilogram trekken. Hij is standaard uitgerust met een 8-traps automaat en 4Motion vierwielaandrijving. Een centraal geplaatst differentieel stuurt maximaal 70 procent van de aandrijfkrachten naar de voorwielen en tot wel 80 procent naar de achterwielen. Er zijn verschillende rij modi: Eco (voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik), Comfort (voor een zo optimaal mogelijk comfort), Normal, Sport (voor een sportiever weggedrag), Snow (voor meer grip op gladde wegen) en Individual (waarbij de parameters afzonderlijk zijn in te stellen). Het optionele Offroad pakket voegt nog 4 modi toe:: Off-road Auto, Sand, Gravel en Off-road Expert.

De nieuwe Touareg is leverbaar in 4 verschillende uitvoeringen. De basisuitvoering beschikt standaard over LED verlichting voor & achter, 18 inch lichtmetalen velgen, adaptieve cruise controle, Front Assist, parkeersensoren voor & achter, een elektrisch bedienbare achterklep, Lane Assist, het Discover Pro radio/navigatie/multimediasysteem en diverse mobiele internet diensten (Car-Net). De Touareg Elegance en Atmosphere bieden daarboven onder meer lederen Vienna bekleding, meervoudig elektrisch verstelbare comfortstoelen, chromen sierlijsten rond de ramen, met chroom afgewerkte bumpers en ambiente verlichting. Deze uitvoeringen onderscheiden zich van elkaar met een specifiek interieur. De Elegance heeft interieuraccenten van geborsteld aluminium en de Atmosphere van openporig eikenhout. De Touareg R-Line is de meest dynamisch ogende variant. Hij combineert de luxe van de Elegance en Atmosphere met sportieve designelementen. Voorbeelden zijn de 19 inch lichtmetalen velgen, sportieve R-Line bumpers, wielkastverbreding in carrosseriekleur, een verwarmbaar R-Line stuurwiel, een zwarte dakhemel en zwarte lederen bekleding in R-line design. Tegen meerprijs is deze uitvoering ook leverbaar als Black Style met zwart gelakte sierlijsten rondom de ramen, een zwart gelakte grille en zwarte gelakte buitenspiegels.

Op de optielijst staat onder andere het Innovation pakket. Naast het virtuele, interactieve Innovision Cockpit instrumentenpaneel met 12 inch scherm en het Premium navigatiesysteem met 15 inch display bestaat dit pakket onder meer uit de Dynaudio geluidsinstallatie, voorruitprojectie, DAB+ radio, LED Matrix koplampen & 3D LED achterlichten, draadloos opladen van de mobiele telefoon, een verwarmbare voorruit en dode hoek sensor (Blind Spot Assist). De prijs voor dit pakket bedraagt 7.510 euro. De Innovision Cockpit is ook als losse optie te bestellen, en wel voor 3.395 euro.

VolkswagenBMWMercedes
TouaregX5GLE
TDI 231xDrive25d250d 4Matic
79.750 euro80.621 euro79.646 euro
VolkswagenJeepLand Rover
TouaregGrand CherokeeRange Rover Velar
TDI 286 Elegance3.0 CRD LimitedD300 R-Dynamic
96.570 euro94.255 euro96.700 euro
VolkswagenCadillacLexus
TouaregXT5RX
TSI 340 Atmosphere3.6 V6 Luxury450h President Line
± 98.320 euro94.410 euro95.995 euro
VolkswagenAudiMaserati
TouaregQ7 Design SelectionLevante
TDI 421 R-LineTDI 286 Pro Line PlusDiesel GranSport
± 118.000 euro119.199 euro122.740 euro

De levering van de nieuwe Touareg start zoals gezegd komende zomer. In eerste instantie is hij alleen leverbaar als diesel. De 231 pk sterke variant van de 3.0 TDI V6 heeft een prijs van 79.750 euro. De 286 pk uitvoering moet 89.750 euro opbrengen. De meerprijzen van de Elegance / Atmosphere en R-Line bedragen respectievelijk 6.820 euro en 8.800 euro. In juli zal de prijs van de 340 pk sterke 3.0 V6 TFSI benzinevariant bekend worden gemaakt en medio februari 2019 weten we wat de 421 pk sterke 4.0 V8 TDI moet opbrengen. Autointernationaal.nl kan al wel de indicatietarieven geven.

Reageren is niet mogelijk.