BMW X4M krijgt 450 pk

0

In tegenstelling tot de eerste generatie X4 zal BMW van de huidige modelserie ook een volwaardige M versie uitbrengen. Op deze spionagefoto is alvast de achterzijde te zien.

Vooralsnog zijn de M40i en M40d uitvoeringen de toppers van de X4 reeks. Die zijn goed voor respectievelijk 360 pk en 326 pk. De X4 M uitvoering zal daar een flinke schep bovenop doen, want die krijgt waarschijnlijk dezelfde motor als de M3 en M4, oftewel een 3,0 liter grote 6 cilinder lijn unit van 450 pk.

De BMW X4 M verslaat de Porsche Macan Turbo met Performance pakket (440 pk), maar hij is minder krachtig dan de 476 pk sterke Mercedes-AMG GLC 63. Die concurrent is er overigens ook als ‘S’ met 510 pk. Daar zal de X4 M met zijn 6 cilinder motor niet tegenop kunnen, maar qua gewicht is hij zondermeer in het voordeel.

Uiteraard geeft de M divisie van BMW de nieuwe X4 topper ook een sportonderstel, performance remmen, een uitgebreide bodykit (waaronder M gestileerde bumpers) en 4 uitlaatpijpen. De onthulling van de X4 M zal in het eerste kwartaal van 2019 plaatsvinden.

Reageren is niet mogelijk.