Nu in vol ornaat: de Volkswagen T-Cross

0

Officieel zal Volkswagen haar B segment SUV, de T-Cross, pas in oktober aan het publiek voorstellen, maar de eerste afbeeldingen zijn voortijdig uitgelekt. Hier kan je zien hoe het alternatief uit Wolfsburg voor de Citroën C3 Aircross, Peugeot 2008 en de Renault Captur er uit gaat zien!

De naam ‘T-Cross’ past natuurlijk perfect bij de andere typeaanduidingen voor SUV modellen van Volkswagen: T-Roc, Tiguan en Touareg. Tot nu toe nam dochter Seat met de Arona de honneurs waar in het B SUV segment, maar in Wolfsburg wil men zelf ook graag een graantje mee gaan pikken.

Het is van deze Iberische neef waar de nieuwkomer van Volkswagen zijn technische basis zal lenen: het MQB A0 platform, dat al dienst doet onder de carrosserie van de Seat Ibiza en de Volkswagen Polo. Dit betekent dat de T-Cross geen vierwielaandrijving zal krijgen. Wellicht tot grote opluchting van veel concurrenten, die deze techniek überhaupt niet kunnen aanbieden.

Hoe gaat de Volkswagen T-Cross zich onderscheiden van zijn zustermodel, de Seat Arona? In ieder geval met de optie van een digitaal instrumentarium (Active Info Display) en het van de Polo bekende, grote centrale touch screen. Verder valt niet uit te sluiten dat Volkswagen haar kleine Urban SUV uitrust met individuele, verschuifbare achterstoelen in plaats van een vaste bank (met alleen een neerklapbare leuning).

De T-Cross is 4,11 meter lang. Daarmee blijft hij op respectvolle afstand van zijn grotere broer T-Roc, die van bumper tot bumper 4,23 meet. Volkswagen maakt hiermee niet dezelfde fout als Citroën, waar de ​​C3 Aircross exact even lang is als de C4 Cactus en dus voor kannibalisatie van de verkopen zorgt.

Reageren is niet mogelijk.