Prijs vergelijking Suzuki Vitara

0

Op de van 4 tot 14 oktober te houden autosalon van Parijs stelt Suzuki de vernieuwde Vitara voor. Hier lees je alle details over de opfrisbeurt.

De facelift aan de inmiddels 3,5 jaar oude Vitara werd volgens traditioneel recept uitgevoerd. Aan de buitenzijde bestaat die uit een gewijzigde grille, geretoucheerde koplampen, andere bumpers (vóór met fantasievol aangebracht dagverlichting, meer chroom en uitgesprokener lijnen rond de mistlampen), hertekende achterlichten met 3 strepen en 2 nieuwe carrosseriekleuren.

Eerder introduceerde Suzuki op de Vitara S al een grille met verticale spijlen, al werden die aan de onderzijde met elkaar verbonden. Met het nieuwe luchtrooster lijkt de snuit van de Vitara iets meer op die van de eerder al bijgepunte S-Cross.

Binnenin vinden we een nieuw instrumentarium met tussen de snelheidsmeter en de toerenteller een centraal kleurendisplay. Het dashboard is bekleed met zachter aanvoelende kunststoffen. De veiligheidsuitrusting van de vernieuwde Vitara omvat voortaan Dual Sensor Brake Support, Lane Departure Warning & Prevention, Rear Cross Traffic Alert, verkeersborden herkenning en dode hoek detectie. Daarmee is de Vitara volgens de fabrikant de technisch meest geavanceerde Suzuki ooit. Dat gaat EuroNCAP leuk vinden.

Onder de kap wijzigt er ook één en ander. Om te beginnen valt het doek voor de atmosferische 4 cilinder 1,6 liter benzinemotor. In het kader van de downsize trend wordt die vervangen door een BoosterJet 3-pitter met een inhoud van 1,0 liter die reeds bekend is van de S-Cross. Dankzij turbotechniek is die goed voor 112 pk en 170 Nm. Daarnaast wordt de vernieuwde Vitara leverbaar met de 1.4 BoosterJet motor van 140 pk en 220 Nm. Het door Suzuki tot AllGrip gedoopte vierwiel aandrijvingsysteem is als optie verkrijgbaar in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak op beide BoosterJet motoren.

SuzukiFordHyundai
VitaraEcosportKona
1.0 BoosterJet Comfort1.0 EcoBoost Essential1.0 T-GDI i-Drive
21.999 euro21.855 euro22.295 euro
SuzukiMazdaSeat
VitaraCX-3Arona
1.4 BoosterJet SSA-G 120 TS1.5 TSI Evo FR DSG
27.499 euro27.390 euro27.350 euro

Eind oktober staat de gewijzigde versie van de Vitara al bij de Suzuki dealers. Er zijn 4 uitrustingsvarianten. De goedkoopste uitvoering van de Vitara 1.0 BoosterJet met handgeschakelde 5-bak gaat in Nederland 21.999 euro kosten. Een automatische transmissie is optioneel, evenals AllGrip vierwielaandrijving. De Vitara met de 3 cilinder krachtbron is leverbaar in 3 uitvoeringen: Comfort, Select en Stijl. De bekende 1.4 Boosterjet en handgeschakelde 6-bak staat met een tarief van 27.499 euro in de Nederlandse prijslijsten.

Dit artikel is een prijsupdate van het nieuwsbericht van 24 juli 2018, 11.56 uur.

 

Reageren is niet mogelijk.