Nieuwe BMW 3-serie nu ook als M340i xDrive

0

BMW lanceert op de autotentoonstelling van Los Angeles (30 november t/m 9 december) de M340i xDrive. Dit voorlopige topmodel van de nieuwe 3-serie is vanaf juli 2019 leverbaar. De prijs wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.

De M340i xDrive heeft een nieuwe variant van de 3,0 liter 6 cilinder turbomotor onder de kap die goed is voor 374 pk. Als gemiddeld benzineverbruik wordt door BMW voor de aan een 8-traps automaat gekoppelde krachtbron 7,5 liter per 100 km opgegeven, hetgeen een CO2 emissie van 172 gram/km betekent. Zoals de typeaanduiding al aangeeft, is (intelligente) vierwielaandrijving standaard. Daarbij krijgen de achterwielen het meeste vermogen en koppel. Volgens BMW zorgt dat voor perfecte stuureigenschappen. Ook beschikt de M340i xDrive over M specifieke vering met 10 mm minder grondspeling, variabele sport besturing, een M Sport differentieel, het M Sport remsysteem en 18 inch M lichtmetalen velgen met 225/45 R 18 banden. Op de optielijst staan 19 inch exemplaren.

De 6 cilinder motor is geheel herzien en kan nu gretiger toeren maken. Daardoor wordt er alerter op gaspedaalcommando’s gereageerd. Daarnaast is de inspuitdruk verhoogd. Onder de streep levert dit 48 pk meer vermogen op. Het maximum koppel stijgt met 50 Nm naar 500 Nm. De M340i xDrive kan met geactiveerde Launch Control modus in 4,4 seconden naar 100 km/u sprinten. Daarmee is hij een halve tel sneller dan het topmodel van de vorige generatie 3-serie (M3 vanzelfsprekend uitgezonderd). Dankzij de M Sport uitlaat is er volgens BMW sprake van een geluid dat een sportsedan waardig is, met name in de setting Sport en Sport+. Die kunnen worden geactiveerd via de Driving Experience Control knop.

De M340i xDrive kan worden herkend aan een specifieke mesh grille, een achterspoiler in carrosseriekleur en trapezoïde uitlaatpijpen. De buitenspiegelkappen, de afwerking van de grille, de uitlaatpijpen en de typeaanduiding zijn in Cerium Grey metallic uitgevoerd.

Binnenin monteert BMW sportstoelen met M-specifieke bekleding (Sensatec/Alcantara), een antracietkleurig plafond, een met leer bekleed M sportstuur met daarachter schakelflippers en aluminium Tetragon afwerkingstrips. Het digitale instrumentarium is voorzien van de cijfer / lettercombinatie ‘M340i’. Deze typeaanduiding staat ook op de dorpels onder de voordeuren.

Comments are closed.