Prijs vergelijking Lexus UX (vervolg)

0

Na vorige maand het instaptarief gecommuniceerd te hebben, maakt Lexus nu alle prijzen en uitrustingsdetails bekendgemaakt van haar nieuwe compacte hybride premium cross-over, de UX 250h. Hij staat vanaf maart 2019 bij de Lexus dealer in de showroom voor prijzen die beginnen bij 44.495 euro. De UX 250h wordt tijdelijk als extra compleet uitgeruste First Edition geleverd. Het klantvoordeel op deze uitvoering bedraagt volgens de importeur 2.700 euro.

Het in de vorige alinea genoemde tarief geldt voor de Basis uitvoering. De standaardversie van de UX 250h beschikt onder andere over het Lexus Safety System+, bi-LED koplampen, LED achterlichten, 17 inch lichtmetalen velgen, automatische airconditioning met geavanceerde Nano-e technology en een parkeerhulp camera. De UX 250h is uitgerust met de vierde generatie van de beproefde Lexus Hybrid Drive aandrijflijn. Die is goed voor een gecombineerd vermogen van 184 pk. Dankzij de hybride techniek blijft de CO2-uitstoot van de UX 250h beperkt tot slechts 94 gram per kilometer. De andere uitrustingsmaken zijn Business Line, Luxury Line, Executive Line, F Sport Line en F Sport Line Premium. De laatste is net als de Executive Line ook leverbaar met AWD E-Four vierwielaandrijving. Daarvan bedraagt de meerprijs 2.000 euro.

De Business Line heeft als meeruitrusting t.o.v. de basisuitvoering Dark Grey metallic 17 inch lichtmetalen velgen met 215/60 R17 banden, het Lexus navigatiesysteem, een 7 inch centraal geplaatst display, een DAB+ radio, Lexus Connected Services, een navigatiesysteem met kaart van Europa, Remote Touch Interface en parkeersensoren voor & achter. Hij kost 46.995 euro.

LexusBMWDSHonda
UXX27 CrossbackCR-V
250h Business20i SteptronicPT 180A PerformanceHybrid Lifestyle
46.995 euro47.495 euro47.090 euro46.935 euro
HyundaiMazdaMiniToyota
TucsonCX-5CountrymanRAV4
1.6 T-GDIA PremiumS-G 194A GT-MCooper SA Chili2.5 Hybrid Style
45.995 euro45.990 euro47.090 euro46.295 euro

De UX 250h Luxury Line heeft als meeruitrusting t.o.v. de Business Line een Blind spot monitor, draadloze telefoon oplader, instapverlichting bij de deurgrepen, Lederen Newport bekleding, parkeersensoren die zijn uitgerust met ICS (Intellegent Clearance Sonar), privacy glas, Rear Cross Traffic Alert met Auto Brake, sleutelloze toegang in combinatie met een startknop, verwarming op de voorstoelen en LED mistlampen met bochtenverlichting. Hij kost 51.195 euro.

LexusDSMercedes-BenzVolvo
UX7 CrossbackGLAXC40
250h LuxuryPT 225A Performance250 4MaticT4A R-Design
51.195 euro52.090 euro51.018 euro51.475 euro

Voor 56.995 euro maakt Lexus er een Executive Line van. Qua meeruitrusting betekent dit 18 inch lichtmetalen velgen met 225/50R18 runflat banden, 2-voudig verstelbare lendensteun op de bestuurdersstoel, 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, aluminium instaplijsten, een Creditcard sleutel, een elektrisch bedienbare achterklep, een 10,9 inch display voor de voorruitprojectie, holografische verlichting in de ventilatieknoppen, een Lexus Premium navigatiesysteem, een display upgrade van 7 inch naar 10.3 inch, 8 in plaats van 6 speakers, een subwoofer, een stuurkolom die elektrisch verstelbaar is, Triple LED koplampen, Triple LED design, Adaptive High Beam, LED mistlampen met bochtenverlichting en LED richtingaanwijzers.

De F Sport Line is gebaseerd op de Business Line en biedt tevens 18 inch lichtmetalen velgen met 225/50 R18 runflat banden, F Sport sportstoelen, een F Sport stuur met schakelflippers plus lederen bekleding en exclusieve exterieuraccenten (F Sport bumpers, een F Sport grille en F Sport logo’s op de voorste zijschermen). en biedt een 2-voudig verstelbare lendensteun op de bestuurdersstoel, een 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen, Active Sound Control, hemelbekleding uitgevoerd in zwart, een F Sport analoge klok, F Sport pedalen plus voetsteun, een pookknop bekleed met geperforeerd leder, F Sport instaplijsten, LED mistlampen met bochtenverlichting, een LFA centraal geplaatst instrumentarium, privacyglas, verwarming van de voorstoelen en Stoffen / Tahara bekleding. Hij kost 52.395 euro.

Tot slot de 56.995 euro kostende F Sport Premium uitvoering. Zijn meeruitrusting omvat Adaptive Variable Suspension (AVS), een Blind Spot monitor, een creditcard sleutel, een draadloze telefoonoplader, een Drive Mode Selector (Eco, Normal en Sport en Sport+), een elektrisch bedienbare achterklep, instapverlichting van de deurgrepen, lederen Newport bekleding, een Lexus Premium navigatiesysteem, een display upgrade van 7 inch naar 10.3 inch, 8 in plaats van 6 speakers, een subwoofer, parkeersensoren uitgerust met ICS (Intellegent Clearance Sonar), Rear Cross Traffic Alert met Auto Brake, sleutelloze toegang in combinatie met een startknop, een stuurkolom die elektrisch verstelbaar is, Triple LED koplampen, Triple LED design, Adaptive High Beam, LED mistlampen met bochtenverlichting en LED richtingaanwijzers.

LexusAudiInfinitiFord
UX AWDQ3 QuattroQX30 AWDKuga 4WD
250h Sport Premium45 TFSI S-tronic2.0tA Luxe TechEB 176A Vignale
58.995 euro59.585 euro58.490 euro60.455 euro

De First Edition is er in twee versies, namelijk één die gebaseerd is op de Business Line en een andere waarvoor de F Sport Line als uitgangspunt gediend heeft. Het eerste biedt tevens een elektrisch bedienbare achterklep, instapverlichting bij de deurgrepen, privacy glas, sleutelloze toegang in combinatie met een start knop en Triple LED koplampen. Deze uitvoering kost 46.995 euro. Aan de UX 250h First Edition op basis van de F Sport Line hangt een prijskaartje van 52.395 euro. Hij is standaard voorzien van extra’s zoals een draadloze oplader voor de nieuwste telefoons, een veiligheidspakket met onder meer een Blind Spot Monitor, Triple LED koplampen, 18 inch lichtmetalen velgen, stuurwiel verwarming, een speciale F Sport grille en idem bumpers.

Comments are closed.