Prijs vergelijking Mazda 3

0

Mazda heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe 3. De zevende generatie zal in Nederland te koop zijn voor prijzen die beginnen bij 27.160 euro. Daarmee is hij afgerond 700 euro duurder dan het oude model, maar daar staat een veel rijkere uitrusting tegenover. Halverwege het jaar zal de revolutionaire Skyactiv-X motor beschikbaar komen voor een meerprijs van 950 euro.

De compleet nieuwe Mazda 3 beleefde eind november zijn wereldpremière op de Los Angeles Auto Show. Komende maand (19 t/m 27 januari) is hij ook te zien op het autosalon van Brussel.

Alle versies zijn nu standaard voorzien van zaken die volgens de importeur in een premium model thuishoren, zoals: Active Driving Display (ADD) met voorruitprojectie; 8,8 inch TFT kleurendisplay met bediening via centrale HMI Commander, een breed assortiment aan veiligheidssystemen (zoals dode hoek detectie en een rijbaanassistent), LED koplampen & achterlichten, zwarte hemelbekleding in de Hatchback, een 8-voudig verstelbare bestuurdersstoel, een navigatiesysteem met Apple CarPlay en DAB+ radio, een 7-inch scherm voor het digitale instrumentarium en Mazda Radar Cruise Control (MRCC; in gewoon Nederlands adaptieve cruisecontrole).

Met de introductie van de nieuwe Mazda 3 verdwijnen de typeaanduidingen S, TS, TS+ en GT-M. Het basismodel draagt nu geen aparte naam . Hij is voorzien van de Skyactiv-G 122 pk benzinemotor met handgeschakelde 6 versnellingsbak. Als Hatchback kost deze uitvoering 27.160 euro en als Sedan 500 euro meer. Luxueuzere uitvoeringen hebben de namen Comfort en Luxury.

MazdaFordHyundai
3 HatchbackFocusi30 Fastback
S-G 122EB 125 Titanium1.0 T-GDI Comfort
27.160 euro27.115 euro27.795 euro
OpelRenaultSeat
AstraMéganeLeon
1.0 Turbo InnovationTCe 115 Bose1.0 EcoTSI FR
27.749 euro27.690 euro27.650 euro

De Comfort versie voegt onder meer stoelverwarming in 3 standen vóór, een ruitenwisser ontdooier, stuurwielverwarming, sleutelloze toegang, automatische vergrendeling, automatische airconditioning met 2 temperatuurzones, een automatisch dimmende buitenspiegel, een automatisch dimmende binnenspiegel, parkeersensoren vóór en een achteruit rij camera aan de uitrusting van de Mazda 3 en is er vanaf 28.910 euro. Als introductieaanbod wordt deze uitvoering standaard voorzien van een Bose premium geluidsinstallatie met 12 speakers t.w.v. 850 euro.

MazdaAudiToyota
3 SedanA3 LimousineCorolla Sedan
S-G 122 6AT Luxury30 TFSI S-tronic Pro1.8 Hybrid Executive
35.310 euro35.020 euro35.495 euro

De Mazda 3 Luxury pronkt met onder meer 18 inch lichtmetalen velgen (Gray op de Hatchback en Silver op de Sedan), adaptieve LED koplampen, LED dagverlichting, de B en C stijl in pianozwart, donker glas voor de zijruiten achter (Hatchback & Sedan) en achterruit (Hatchback), een randloos design voor de binnenspiegel, schakelflippers (op uitvoeringen met de automaat), een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel (8-voudig met geheugenfunctie), een verstelbare lendensteun voor de bestuurderstoel, een geheugenfunctie stand voor zowel de buitenspiegels als de voorruitprojectie, Bright Silver afwerking van zowel het stuurwiel, het dashboardkastje als de startknop, binnenbekleding voor het dashboardkastje, bovengenoemde Bose premium geluidsinstallatie met 12 speakers en zwarte lederen bekleding. Hij komt voor minimaal 32.310 euro in de showrooms te staan.

MazdaHondaPeugeot
3 HatchbackCivic308
S-G 122 Luxury1.0 i-VTEC PremiumPureTech 130 GT-line
32.310 euro32.850 euro32.060 euro

De prijzen van de 3 met 6-traps automaat beginnen bij 29.660 euro voor de Hatchback. Het dieselgamma begint bij de 3 Hatchback met Skyactiv-D 116 pk motor en handbak. Die heeft een prijs van 31.590 euro. De Mazda 3 Skyactiv-D met automaat is er vanaf 34.790 euro. De voorlopig duurste oliegestookte uitvoering is de Sedan met automaat in Luxury trim. Die kost 37.040 euro.

MazdaKiaVolkswagen
3 HatchbackCeedGolf
S-D 116 Comfort1.6 CRDi Executive1.6 TDI Highline Sebring
33.340 euro33.845 euro33.264 euro

De nieuwe 3 is het eerste productiemodel van Mazda dat leverbaar wordt met de innovatieve 2,0 liter Skyactiv-X SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition) motor; een geheel nieuw type krachtbron die de voordelen van benzine-unit en een dieselblok combineert. De belangrijkste kenmerken zijn een laag brandstofverbruik (ca. 20 procent lager dan de huidige 2.0 Skyactiv-G) en een hoog koppel. De motor wordt ondersteund door het intelligente nieuwe M Hybrid systeem, wat volgens Mazda voor een nóg lager verbruik en een hoge mate van rij plezier en milieuvriendelijkheid zorgt. Het nieuwe M Hybrid systeem komt in een later stadium eveneens beschikbaar voor de versies met Skyactiv-G motoren. De meerprijs van de nieuwe Skyactiv-X motor bedraagt 950 euro. Mazda verwacht in maart meer informatie te kunnen geven over de technische specificaties. Vanaf juli zal hij in Nederland leverbaar zijn.

Comments are closed.