Suzuki komt met ‘volle’ hybride Swift

0

Suzuki ontwikkelt momenteel een volwaardig hybride versie (Hybrid Electric Vehicle oftewel HEV) van de Swift. De uitvoering komt boven de milde hybrid uitvoering (MHEV, maar in Nederland Smart Hybrid genaamd) in het gamma.

De HEV variant van de Swift zal worden voorzien van een lithium/ion batterij. Voor het ontwikkelen van de benodigde techniek heeft Suzuki een beroep gedaan op partner Toyota dat een expert is qua stekkerloze hybride modellen. Er wordt een brandstofbesparing van 30 procent in het vooruitzicht gesteld.

Suzuki gaat de hybride aandrijflijn niet alleen leveren in de Swift, maar ook in duurdere modellen zoals de Vitara en S-Cross. Daarnaast is de Baleno een kandidaat. Deze deels elektrische auto’s helpen volgens Suzuki bij de transitie naar volledig emissieloze modellen.

Autointernationaal.nl denkt dat in het geval van de Swift de CO2 uitstoot dankzij de hybride techniek gereduceerd kan worden tot 74 gram/km. Ter vergelijking: de Toyota Yaris Hybrid zit op een emissiewaarde van 84 à 89 gram, maar die heeft een grotere en sterkere basis benzinemotor.

Reageren is niet mogelijk.