Hyundai Tucson krijgt N behandeling

0

Het verkoopsucces van de Hyundai i30 N smaakt naar meer. Dit model is inmiddels ook verkrijgbaar in Fastback uitvoering. Elders in de wereld biedt Hyundai ook een N versie van de Veloster aan. Maar in Zuid Korea wordt ondertussen ook gewerkt aan een high performance uitvoering van de Tucson.

De Tucson N zal in een gelimiteerde oplage worden gebouwd in het laatste levensjaar van de huidige generatie. Uiterlijk begin 2021 moet hij in de Hyundai showrooms arriveren. De Tucson N gaat concurreren met de Cupra Ateca en de nog te introduceren Audi SQ3. Ook de BMW X1 M135i xDrive is een concurrent.

Omdat de Tucson hoger en zwaarder is dan de i30 N, krijgt hij een grotere en sterkere motor. Waarschijnlijk gaat het om de 2,4 liter 4 cilinder unit die wordt opgevoerd tot 330 pk. Daarmee zet hij in ieder geval de genoemde Cupra Ateca (300 pk) en de BMW X1 M135i xDrive (306 pk) op achterstand. Dat is precies de bedoeling van Hyundai, dat elke concurrent met de Tucson N van de weg wil blazen. Vierwielaandrijving wordt standaard, evenals een handbak met 6 versnellingen.

Een paar maanden eerder debuteert de i20 N. Die zal worden gebaseerd op de volgende generatie van de compacte hatchback en krijgt de 1.6 T-GDI motor met minimaal 220 pk. Bij dit model zullen enkel de voorwielen worden aangedreven. Tegen meerprijs zal de i20 N verkrijgbaar zijn met de 7-traps DCT automaat met dubbele koppeling. Deze Hyundai gaat concurreren met de Ford Fiesta ST, de Volkswagen Polo GTI en de nieuwe Renault Clio RS.

Reageren is niet mogelijk.