Jaguar XF tijdelijk als Chequered Flag

0

Jaguar lanceert de XF en XF Sportbrake Chequered Flag. Deze speciale versie is onderdeel van de nieuwe modeljaar uitvoering. De XF en XF Sportbrake Chequered Flag beschikken over unieke interieur & exterieur details en zijn leverbaar in 3 kleuren. Er is keuze uit diverse benzine & diesel motoren. De prijzen beginnen bij 69.780 euro.

De Chequered Flag uitvoering onderscheidt zich met unieke badges op de flanken, een dynamische voorbumper, het zogeheten Black Pack, in carrosseriekleur gespoten zijschorten, een spoiler op de bagageklep en 18-inch Chalice hoogglans zwarte lichtmetalen velgen. De nieuwe speciale uitvoering is in 3 carrosseriekleuren verkrijgbaar: Yulong White, Santorini black en Eiger Grey.


Het interieur van de XF Saloon en XF Sportbrake Chequered Flag biedt unieke instaplijsten met logo’s en een instrumentenpaneel met Dark Hex aluminium afwerking. Daarnaast heeft deze versie een volledig met leder bekleed R-Sport interieur in de kleuren Jet/Jet of Jet/Red. In beide gevallen is er sprake van contrasterende stiksels.

De speciale uitvoering is daarnaast uitgerust met een aantal populaire opties, waaronder Navigation Pro met InControl Connect Pro en een Live Traffic functie die bestuurders helpt om verkeersopstoppingen te vermijden. Daarnaast kunnen gebruikers via een computer of applicatie routes met het navigatiesysteem delen. De Share ETA functie biedt handige informatie, zoals beschikbare parkeerplaatsen en bijvoorbeeld informatie over brandstofprijzen. Daarnaast zijn er nog een 12,3 inch Interactive Driver Display en sleutelloze toegang.

Als onderdeel van het nieuwe modeljaar is een ander Smartphone Pack (met Apple CarPlay en Android Auto) voortaan standaard op alle uitvoeringen van de XF. De technologie laat de gebruiker geselecteerde applicaties van zijn telefoon op het 10 inch touch screen gebruiken.

De Chequered Flag uitvoering is met verschillende vermogenversies van de 2,0 liter Ingenium benzine & diesel motoren te verkrijgen, met zowel achterwiel aandrijving als vierwiel aandrijving. In het eerste geval kan er gekozen worden uit 250 pk of 300 pk. Dieselen kan met 180 pk of 240 pk (de laatste alleen in combinatie met vierwielaandrijving). De Chequered Flag uitvoering is ook leverbaar met de 3,0 liter 6 cilinder V6 benzinemotor met 2 turbo’s en 300 pk. Deze versie is er alleen met achterwielaandrijving.

De nieuwe Jaguar XF 20d Chequered Flag is er vanaf 69.780 euro. De Sportbrake variant kent een instaptarief van 77.610 euro.

Reageren is niet mogelijk.