Dacia introduceert Tech Road actieserie

0

Dacia heeft in januari een bijzonder harde verkooptik gekregen. Het aantal registraties nam af van 438 in januari 2018 naar slechts 157 stuks. Alle modellen trokken in januari minder kopers. Tijd voor actie dus en dat doet Dacia door gelimiteerde Tech Road versies van de Duster, Sandero, Lodgy, Logan MCV en Dokker te introduceren.

Deze nieuwe topuitvoering vervangt de succesvolle Stepway en wordt gekenmerkt door rode details in het interieur en op de carrroserie, een rijke standaarduitrusting en speciale velgen. Bovendien zijn de Duster, Lodgy en Dokker nu leverbaar met de nieuwe 1,3 liter turbobenzinemotor van moederbedrijf Renault; een krachtbron die ook door Nissan en Mercedes-Benz wordt gebruikt.

Dacia voorziet de Tech Road uitvoering van speciaal ontworpen, sportieve stoelbekleding en rode accenten in het interieur. Aan de buitenzijde is de nieuwe topversie voorzien van hoogglanzend zwarte spiegelkappen met rode strepen (zwarte strepen op de B stijl) en ‘design’ lichtmetalen velgen (Maldive exemplaren met rode naafdop voor de Duster). Verder wordt de aantrekkingskracht van de gelimiteerde Tech Road volgens Dacia extra versterkt door nieuwe carrosseriekleuren, waaronder Rouge Fusion (zie foto). De standaarduitrusting omvat het MediaNav multimedia/navigatiesysteem (inclusief Apple Carplay & Android Auto) en automatische airconditioning (het laatste met uitzondering van de Lodgy en Dokker).

De nieuwe 1,3 liter turbobenzinemotor is leverbaar op alle uitvoeringen voor de Duster, Lodgy en Dokker. De Tech Road edities zijn uitsluitend leverbaar als TCe 130 GPF en TCe 150 GPF (voor de Duster) en TCe 130 GPF (voor de Lodgy en Dokker). De Duster Tech Road TCe 130 GPF kost 23.480 euro. Voor de krachtigere TCe 150 GPF versie geldt een meerprijs van 600 euro. Daarmee is de Tech Road uitvoering 600 euro hoger geprijsd dan de Prestige variant.

De Sandero Tech Road is leverbaar als TCe 90 en als TCe 90 Easy-R (met gerobotiseerde versnellingsbak). De prijzen beginnen bij 16.380 euro. De Logan MCV Tech Road kent dezelfde aandrijfvarianten en is beschikbaar vanaf 18.180 euro.

Reageren is niet mogelijk.