Machtige Volkswagen Touareg op komst

0

De Volkswagen Touareg is er binnenkort ook met een machtige V8 TDI dieselmotor. Met een vermogen van 421 pk en een maximaal koppel van 900 Nm accelereert hij in 4,9 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. De Touareg V8 TDI viert zijn première op de autosalon van Genève en is binnenkort te bestellen in Nederland.

De 4,0 liter V8 TDI is de nieuwe topmotorisering in de Touareg reeks. Het is een welkome aanvulling op het gamma, want binnen zijn segment is de grote SUV van Volkswagen een beetje een bleke bet. Met de V8 dieselmotor krijgt hij meer kleur op zijn wangen. Dankzij dubbele turbo’s en een elektrisch aangedreven compressor pakt de motor volgens Audi, die de krachtbron ontworpen heeft (en met 435 pk in de SQ7 leverde) onder alle omstandigheden uiterst snel en krachtig op.

De 421 pk sterke Touareg V8 is de sterkste Duitse diesel SUV op de markt (Audi kan de SQ7 zelf door achterstand bij de WLTP certificatie zelf tijdelijk niet leveren). Het maximumkoppel van 900 Newton meter, dat bij een toerental tussen de 1.000 en 3.250 omwentelingen per minuut beschikbaar is, is op het niveau van supersportwagen. Net als de V6 uitvoeringen van de Touareg voldoet de nieuwe V8 aan de Euro-6d-TEMP emissienorm.

De Touareg V8 TDI is zoals gezegd voor het eerst te zien tijdens de Geneva International Motorshow (7-17 maart) en wordt binnenkort op de Nederlandse markt verwacht. De definitieve specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. Autointernationaal.nl verwacht dat de machtige Volkswagen in ons land 126.000 euro gaat kosten.

Reageren is niet mogelijk.