Prijs vergelijking Volkswagen Touareg 3.0 V6 TSI 4Motion

0

Volkswagen heeft vorig jaar in Nederland 59 exemplaren van de Touareg weten te verkopen. Dat is weliswaar bijna een verzesvoudiging van het resultaat van 2017, maar het kan altijd beter. Met name in vergelijking met de concurrentie. Zo werd de Volvo XC90 vorig jaar liefst 850 keer verkocht en de BMW X5 trok 291 kopers. Ook de grote Range Rover modellen waren vele malen populairder (411 registraties voor de Velar, 294 voor de Sport en 211 voor de ‘echte’). Ook dochter Porsche deed het met de Cayenne veel beter: voor deze SUV konden vorig jaar 345 bestellingen genoteerd worden.

Porsche heeft inmiddels alle dieseluitvoeringen in de ban gedaan en daar heeft de afzet van de Cayenne niet onder geleden want in 2017 waren er ‘slechts’ 173 registraties. Blijkbaar doet dit verkoopresultaat bij moeder Volkswagen een belletje rinkelen. Die leverde haar Touareg tot nu toe alleen in dieseluitvoering, maar nu kan er ook geopteerd worden voor een benzineversie: de 340 pk sterke 3.0 V6 TSI 4Motion. Die is leverbaar vanaf 91.625 euro. De nieuwe benzineversie is net als de Touareg diesel standaard uitgerust met een 8-traps automaat, vierwielaandrijving en Active Control. Hij heeft een topsnelheid van 250 km/u en sprint in 5,9 seconden 100 km/u.

De Touareg is leverbaar met de zogeheten Innovision Cockpit, een volledig digitaal bedieningsconcept met 12 inch digitaal instrumentarium én een 15 inch centraal display. Deze combinatie vormt één groot informatie / communicatie / entertainment / besturing systeem. Een andere optie is actieve vierwiel sturing met 4-corner luchtvering. De IQ Matrix LED verlichting stelt de meest optimale lichtbundel samen op basis van stuuruitslag, snelheid, GPS data en signalen van de frontcamera. Nachtelijke ritten worden veiliger door Night Vision. Met gerichte lichtflitsen van de koplampunit waarschuwt dit systeem zelfs mensen voor mogelijk gevaar. De combinatie van Road Work Lane Assist en Traffic Jam Assist maakt tot snelheden van 60 km/u semi-autonoom rijden mogelijk, ook bij alternatieve wegbelijning.

De 3.0 V6 TSI 4Motion uitvoering is vanaf nu te configureren in 4 verschillende uitvoeringen, met elk een eigen karakter. Standaard beschikt hij onder meer over LED verlichting, 18 inch lichtmetalen velgen, Discover Pro radio / navigatie / multimedia, Car-Net internetdiensten, adaptieve cruise controle, Front Assist, Lane Assist, Park Distance Control en een elektrisch bediende achterklep.

VolkswagenBMWLexusVolvo
TouaregX5RXXC90
3.0 V6 TSI 40i450h PresidentT8 TE Inscription
91.625 euro98.511 euro95.995 euro85.485 euro
VolkswagenLand RoverMercedes-BenzPorsche
TouaregRange Rover SportGLECayenne
3.0 V6 TSI R-LineP400e PHEV SE450
E-Hybrid
100.725 euro101.030 euro100.202 euro102.651 euro

De Elegance en Atmosphere kosten allebei 98.445 euro en bieden tevens Vienna lederen bekleding, 18-voudig elektrisch verstelbare Ergo comfortstoelen, chromen carrosserieaccenten en sfeerverlichting. Het interieur van de Elegance is afgewerkt met geborsteld aluminium en bij de Atmosphere springt openporig eikenhout in het oog. De Touareg R-Line (100.725 euro) is de sportiefste versie. Hij combineert de luxe van de Elegance / Atmosphere met een R-Line aankleding van zowel het exterieur als de cabine.

Reageren is niet mogelijk.