Toyota introduceert 2 nieuwe frisse Aygo uitvoeringen

0

In zijn huidige vorm valt de Toyota Aygo al behoorlijk op in het verkeer en binnen het A segment. Dat legt de compacte en wendbare Japanner geen windeieren, want vorig jaar gingen in Nederland 7.615 exemplaren over de toonbank. Daarmee werd het afzetresultaat van 2017 overtroffen. Die opgaande verkooplijn wil Toyota graag vasthouden en dat doet het automerk met 2 speciale edities van de Aygo: de X-otic en de X-cite. Beide uitvoeringen maken hun debuut op de komende autosalon van Genève.

De Aygo X-cite trekt de aandacht met zijn bi-tone kleurstelling van Pure Orange met zwart dak en voorbumper met oranjekleurige detailstrepen. Mistlampen, privacy glas en zwarte 10-spaaks 15-inch lichtmetalen velgen zijn standaard.

De center console en dashboardomlijsting zijn glanzend zwart. De omlijsting van de ventilatieroosters en de versnellingsbak springen eruit door hun Pure Orange kleur. De vloermatten hebben een oranje rand en verder is de Aygo X-cite voorzien van speciale Manhattan stoelbekleding.

De Aygo X-otic kenmerk zich door een witte carrosserie en een groot, elektrisch bedienbaar canvasdak in de tint Orange Twist. Designaccenten in diezelfde levendige kleur zijn te vinden op de voor & achterzijde, op de zijkanten en op buitenspiegels. De oranje wielnaven van de exclusieve 10-spaaks 15-inch lichtmetalen velgen geven volgens Toyota een twist aan het toch al speelse design.

Ook het interieur van de Aygo X-otic wijkt af van dat van reguliere uitvoeringen. De center console en dashboardomlijsting hebben een stijlvolle pianozwarte afwerking. De oranje omlijsting van de ventilatieroosters en versnellingsbak zorgt daarbij voor een vrolijke noot. De vloermatten zijn voorzien van een oranje bies. De stoelbekleding is deels van leder.

De Aygo X-otic en X-cite (die de huidige paarskleurige X-cite vervangt) bieden een extra complete uitrusting met airconditioning, stuurwielbediening voor de geluidsinstallatie, een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, een snelheidsbegrenzer, telefoonintegratie en een achteruit rij camera. Beide maken zoals gezegd hun publieksdebuut op de autosalon van Genève (7-17 maart 2019). De Nederlandse prijzen maakt Toyota later bekend.

Reageren is niet mogelijk.