Citroën, Peugeot en Toyota roepen auto’s terug

0

Loslatende achterportierruit nopen Citroën, Peugeot en Toyota tot het op touw zetten van een terugroepactie. De drieling C1, 107 en Aygo moet namelijk terug door de dealer gecontroleerd en zo nodig herstel worden.

Het blijkt dat de lijm van de achterportierruit scharnieren van de benjamin van Citroën, Peugeot en Toyota niet correct is aangebracht en daardoor kan loslaten. Daarom moet de gezamenlijk gebouwde drieling terug naar de dealer. Het betreft exemplaren van de 5-deurs uitvoering van de C1, 107 en Aygo die tussen 2005 en 2013 gebouwd zijn, oftewel de eerste generatie van de drieling.

De dealer zal de bevestiging van de achterportierruiten controleren en deze, indien nodig, opnieuw lijmen. Het is onbekend of zich al ongevallen hebben voorgedaan als gevolg van loslatende ramen. Wel melden diverse eigenaren van een C1, 107 of Aygo dat zij daadwerkelijk de ruit van de achterdeur verloren hebben. Het lijmprobleem doet zich niet voor bij de 3-deurs versie van de kleine Citroën, Peugeot of Toyota.

De C1, 107 en Aygo zijn door de fabrikanten PSA (Citroën, Peugeot) en Toyota gezamenlijk ontwikkeld en worden in dezelfde Tsjechische fabriek gebouwd. In totaal moeten 50 duizend exemplaren van de C1 voor een check de werkplaats bezoeken. In het geval van de 107 gaat het om 92 duizend auto’s en bij de Aygo beslaat de terugroepactie 71 duizend exemplaren. Alle eigenaren hebben deze week een brief gekregen met het verzoek om hun auto te laten checken.

Reageren is niet mogelijk.