Hyundai Tucson voortaan ook als N-Line

0

Hyundai heeft veel plezier van de letter ‘N’. De betreffende ultrasportieve uitvoering van de i30 is door de pers enthousiast ontvangen en verkoopt ook nog eens boven verwachting goed. Ook het merkimago profiteerde enorm. Dit succes wordt nu uitgemolken met een serie N-Line modellen. Ook de Tucson doet mee.

De i30 was al leverbaar in N-Line uitvoering en nu volgt dus de Tucson. De SUV kenmerkt zich in dit tenue door een sportieve aankleding die geïnspireerd is op de manier waarop de i30N wordt geleverd.

Aan de buitenkant kan je de N-Line uitvoering van de Tucson herkennen aan onder meer een aangepaste voorbumper, een donkere grille, donkerder uitgevoerde lichtunits, in carrosseriekleur gespoten handgrepen, een zwart achterspoiler, een zwart dak, zwarte raamlijsten, 19-inch zwarte lichtmetalen velgen en aan de zwarte zijspiegel kappen.

Het interieur van de Tucson N-Line is afgewerkt met zwart leder en diverse rode details op onder meer het stuurwiel en de versnellingspook. Ook zijn er dikke N-Line sportstoelen.

Volgens Hyundai is de ophanging van de Tucson N-Line aangepast en moet het stuurgevoel daadwerkelijk anders zijn. De veren zijn achter 5 procent stijver afgesteld en vóór 8 procent.

Hyundai gaat de N-Line uitvoering van de Tucson wereldwijd leveren als 177 pk sterke 1.6 T-GDI en als 1.6 CRDi (136 pk) plus 2.0 CRDi (185 pk). De beide dieselversies zijn voorzien van milde hybride techniek met een 48 Volt systeem. Daarmee is een brandstofbesparing van 11 procent (volgens NEDC meetmethode) mogelijk. Daarnaast is er keuze uit voorwielaandrijving en vierwielaandrijving, en uit een handgeschakelde 6-bak of een 7-traps automaat met dubbele koppeling.

Het is nog niet bekend hoe het Nederlandse Tucson N-Line gamma er uit komt te zien. De toffe rode kleur zal niet ieders ding zijn. Als alternatief biedt Hyundai nog 8 andere kleuren aan. De Tucson N-Line komt nog deze lente op de markt. Prijzen zijn nog niet bekend.

Reageren is niet mogelijk.