Mini heeft de vernieuwde Clubman klaar

0

Mini zal op korte termijn een bijgepunte editie van de Clubman presenteren. Inmiddels zijn de persfoto’s genomen en is het wachten op de officiële onthulling. Die zal, ietwat wrang, net voor of net na de officiële Brexit datum van 29 maart plaatsvinden.

Op de foto’s is te zien dat de facelift van de Clubman relatief bescheiden uitvalt en niet ingrijpender is dan bij de Hatch vorig jaar. De auto op de afbeeldingen is de Cooper S uitvoering die is voorzien van andere velgen, nieuwe koplampunits (met LED techniek en een ring voor de dagverlichting plus richtingaanwijzers) en een gewijzigd design voor de achterlichten met een modelspecifieke interpretatie van de ‘Union Jack’ vlag. Daarnaast kunnen wij rekenen op verse badges met het jongste Mini motief en een gemoderniseerd kleurenpalet.

Het interieur van de modeljaar 2020 uitvoering van de Clubman (waar nog geen foto’s van zijn) zal worden opgewaardeerd met fraaiere materialen en een standaard 6,5 inch groot touch screen voor het multimedia systeem. Tegen meerprijs kan de klant een 8,0 inch scherm krijgen. Het is in de Clubman voortaan mogelijk om de telefoon draadloos op te laden.

Motorisch zijn er geen wijzigingen te verwachten, maar de bijgepunte Clubman wordt wel leverbaar met de nieuwe 7-traps automaat met dubbele koppeling. Mogelijk wordt dit Mini model in navolging van de Countryman leverbaar in S E ALL4 stekkerhybride uitvoering. Van de Hatch zal dit jaar een volledig elektrisch variant worden voorgesteld.

Reageren is niet mogelijk.