Prijs vergelijking Jaguar E-Pace Chequered Flag

0

Na een redelijke verkoopstart in 2018 zijn de verkopen van de Jaguar E-Pace in de eerste maanden van dit jaar meer dan gehalveerd. Ook de belangstelling voor de rest van het gamma loopt terug. De enige vrolijke noot wordt verzorgd door de I-Pace (die begin 2018 nog niet leverbaar was) en de XF. De laatste Brit heeft zijn verkooprevival wellicht te danken aan de recentelijk geïntroduceerde Chequered Flag uitvoering. Om het orderaantal voor de E-Pace een boost te geven, kan deze SUV nu ook besteld worden in een gelijknamige, extra royaal uitgeruste uitvoering.

De E-Pace Chequered Flag is onder meer te herkennen aan specifieke badges op de flanken en aan de 19 inch lichtmetalen velgen in Satin Dark Grey. Er is keuze uit 3 carrosseriekleuren: Corris Grey, Yulong White en Photon Red (de laatste kleur is exclusief beschikbaar voor de Chequered Flag uitvoering.

Bij het instappen vallen de Chequered Flag instaplijsten op en zorgt de Ebony Grained Leather interieurbekleding met rood stikwerk volgens Jaguar voor een nadrukkelijke premiumuitstraling. De nieuwe uitvoering van de E-Pace is standaard uitgerust met onder meer 10-voudig verstelbare en verwarmbare voorstoelen, een panoramische glazen dak en een 12,3 inch TFT interactief display. Verder is het stuurwiel voorzien van R-Dynamic logo’s en van zwarte aluminium schakelpeddels. De hemelbekleding is uitgevoerd in Ebony Morzine.


Uiterlijke kenmerken van de Chequered Flag uitvoering zijn verder R-Dynamic bumpers in carrosseriekleur, dubbele uitlaatpijpen, LED koplampen met ‘J-Blade’ dagverlichting en het Black Exterior Pack. Een elektrisch bedienbare achterklep en de sleutelloze toegang bieden extra gebruiksgemak. Er valt eenvoudiger contact met de buitenwereld te leggen dankzij de aanwezigheid van Apple CarPlay. Door het mobiele apparaat te spiegelen aan het centrale 10,0 inch Touch Pro scherm, kunnen berijders hun favoriete applicaties onderweg veilig gebruiken.

JaguarAudiFordVolkswagen
E-PaceQ5EdgeTouareg
D180 Chequered Flag50 TDI Sport2.0 EcoBlue ST-LineTDI 231 pk
81.505 euro83.560 euro76.145 euro81.125 euro
JaguarLand RoverMercedes-AMGPorsche
E-PaceRange Rover EvoqueGLAMacan
P250 Chequered FlagP300 SE45
90.575 euro89.880 euro93.195 euro86.300 euro

Jaguar biedt bij de E-Pace Chequered Flag de keuze uit 4 aandrijflijnen: er zijn 2 diesel varianten met vermogens van 150 en 180 pk. Beiden beschikken over vierwielaandrijving en een automatische transmissie. Dat geldt ook voor de 2 benzinevarianten met vermogens van 200 en 249 pk. De nieuwe Jaguar E-Pace Chequered Flag is per direct te bestellen voor prijzen vanaf 78.495 euro. Voor dit bedrag krijg je de 150 pk dieseluitvoering. De 180 pk variant is 3.010 euro duurder. Voor de benzineversies P200 en P250 rekent Jaguar respectievelijk 86.465 euro en 90.575 euro. Ter vergelijking: de basis E-Pace met voorwiel aandrijving, handbak en 150 pk dieselmotor kost 54.895 euro.

Reageren is niet mogelijk.