Suzuki Swift Sport tijdelijk als Katana

0

Een legendarische naam keert terug. Dit keer niet alleen als sportieve motorfiets, maar ook als topuitvoering van de Suzuki Swift Sport: de Swift Sport Katana. Exclusiviteit is gegarandeerd, want in totaal worden er slechts 30 exemplaren van geproduceerd, speciaal voor de Nederlandse markt.

Katana is de naam van een zwaard dat Japanse Samoerai strijders gebruikten: een vlijmscherp wapen dat met de hand werd gesmeed. Tevens is het de naam van een legendarische Suzuki motorfiets die in 1981 werd geïntroduceerd. Dit jaar keert de Katana terug. Niet alleen bij de motorfietsen, maar voor het eerst wordt de naam ook gebruikt voor een auto, namelijk voor het nieuwe topmodel van de Swift Sport.

Elke Suzuki Swift Sport Katana krijgt een sportonderstel dat compleet naar wens in te stellen is. Standaard staat de auto enkele centimeters dichter bij het asfalt, waarmee het zwaartepunt verder wordt verlaagd. Om de wegligging nog verder te verscherpen, is ook een veerpoot brug gemonteerd. De toegevoegde sportiviteit wordt duidelijk benadrukt door het uitlaatgeluid want elke Swift Sport Katana krijgt standaard een speciale sportuitlaat.

Het interieur met lederen bekleding en een dikker sportstuurwiel maakt het geheel af. De Swift Sport Katana beschikt verder, net als elke Swift Sport, onder meer over adaptieve cruise control, automatisch geregelde airconditioning, navigatie, Apple Carplay & Android Auto, superlichte 17 inch lichtmetalen wielen en sportstoelen.

Optioneel zijn speciaal geselecteerde lichtgewicht 18 inch OZ lichtmetalen velgen met Michelin Pilot Sport 4 banden leverbaar.

Net als de sportieve Suzuki motorfiets wordt ook de Swift Sport Katana enkel geleverd in de kleuren zilvergrijs en zwart metallic. De auto is altijd voorzien van een contrasterende strepen en grille.

In totaal worden er 30 exemplaren geproduceerd, waarvan 15 stuks in Premium Silver Metallic en de rest in Super Black Pearl. Elk exemplaar wordt genummerd en die nummering komt op meerdere plekken terug, onder andere boven de achterste raamstijl.

Daarnaast is het nummer ook geborduurd in de bekleding van de voorstoelen.

De Swift Sport Katana is per direct en exclusief via internet te bestellen via Suzuki.nl voor 28.999 euro, inclusief afleveringskosten. De eerste exemplaren worden in mei 2019 geleverd.

Reageren is niet mogelijk.