Volkswagen kondigt komst I.D. Roomzz aan

0

Volkswagen zal op de autotentoonstelling van Sjanghai, die op 16 april haar deuren opent, een zesde lid van de elektrische I.D. reeks presenteren. Het betreft een SUV model met 7 zitplaatsen die in 2021 op de markt komt. Hij gaat I.D. Roomzz heten en is primair bestemd voor de Amerikaanse en Chinese markt.

Daarmee ligt het aantal I.D. modellen op 6. De andere leden van de elektrische familiereeks zijn de gewone I.D., de I.D. Crozz, de I.D. Buzz, de I.D. Vizzion en de I.D. Buggy. Zij zullen allemaal worden gebaseerd op het modulaire MEB platform van Volkswagen. De I.D. Roomzz beschikt over autonome rij techniek waarmee hij op niveau 4 zelfstandig van A naar B kan rijden. Dit betekent dat de bestuurder alleen in specifieke situaties zelf aan de bak moet.

De conceptversie van de I.D. Roomzz beschikt over tegenovergesteld openende achterportieren à la Rolls-Royce. Qua formaat zal hij vergelijkbaar zijn met de Tesla Model X. Omdat de I.D.Roomzz een relatief ruim lid van de elektrische reeds wordt, is juist voor deze typeaanduiding gekozen. Volkswagen belooft een flexibel interieur met een variabele indeling en een volledig nieuwe stoelconfiguratie.

Het eerste model is een hoge hatchback van Golf formaat die in productievorm I.D.3 gaat heten. Hij wordt medio juni gepresenteerd en krijgt een instapprijs die vergelijkbaar is met “die van een aangeklede Golf met dieselmotor”. Voor Nederland betekent dit circa 33.000 euro. Er zijn 3 actieradiusversies gepland, waarvan de duurste een accupakket heeft waarmee een WLTP rij bereik van 550 kilometer mogelijk is.

Comments are closed.