Actie van Fiat: 500 tijdelijk als Rockstar en Star

0

De sympathieke 500 mag dan eeuwig jong lijken, de belangstelling voor de Italiaanse stadsauto is in de eerste 4 maanden van dit jaar duidelijk gedaald. Om het tij te keren, wordt het gamma uitgebreid met 2 nieuwe top versies: de Star en de Rockstar.

Blijkbaar heeft de 500 toch niet de eeuwige verkoopjeugd. In april daalde het aantal registraties van 490 naar 292; een gevoelige daling. Omdat ook de rest van het Fiat gamma uit de gratie is (alle modellen zijn op hun retour), komen de Italianen nog maar eens met een actie-uitvoering van hun inmiddels 12 jaar oude 500. Er kan gekozen worden uit 2 versies: de Star en de Rockstar.

De 500 Star is gebaseerd op de Lounge-uitvoering en is voorzien van een ‘White Stella’ metallic lak met een roze / paarse gloed. Daarmee is de doelgroep van deze Fiat duidelijk, al zijn ook andere kleuren mogelijk. Aan de buitenkant zitten verder chromen details.

De standaarduitrusting omvat onder meer 16 inch velgen en een glazen Skydome panoramadak. Het multimediasysteem wordt gecombineerd met een 7,0 inch aanraakscherm. Nieuw is de meubiliar bekleding met een specifieke afwerking voor de Star uitvoering.

Wie van het mannelijke geslacht is en/of het stoerder wil, kan de 500 Rockstar krijgen. Die beschikt over de esthetische accenten van de Sport versie, waaronder gespierdere bumpers. De naam van de specifieke mat groene koetswerkkleur is Green Portofino. Daarnaast zijn de reguliere kleuren uit het assortiment leverbaar. Satijn glans afwerking van de chromen delen, nieuwe bekledingen en de uitrusting van de Star uitvoering kenmerken de nieuwe 500 Rockstar.

In het kader van de 120ste verjaardag van Fiat trakteert het automerk zijn 500 klanten op 6 maanden gratis Apple Music. Zo kunnen zij meer dan 50 miljoen nummers streamen zonder reclame, via de Beats Audio geluidsinstallatie in de 500. Beide actieversies vervangen de Collezione uitvoering. Fiat geeft tegelijkertijd de uitrusting van de 500 Lounge een upgrade, waarbij het 5,0 inch Uconnect systeem is vervangen door de uitgebreidere versie met 7,0 inch aanraakscherm.

De nieuwe uitvoeringen van de 500 zijn binnenkort te verkrijgen met de 1,2 liter atmosferische benzinemotor van 69 pk en de 0.9 TwinAir turbomotor. Die 2-pitter is goed voor 85 pk. De Nederlandse prijzen van de 500 Star en 500 Rockstar zijn nog niet bekend.

Reageren is niet mogelijk.