Audi e-Tron moet terug naar de dealer

0

De Duitse autobouwer Audi roept in de Verenigde Staten 1.644 exemplaren van zijn e-Tron terug; de volledig elektrische cross-over die in een Brusselse randgemeente wordt geproduceerd. Verwacht wordt dat er ook in andere landen terugroepacties zullen volgen. In België bereidt importeur d’Ieteren zich daar alvast op voor.

Volgens Audi is er door een probleem in de afdichting een risico dat er water in het batterijcompartiment komt. Dat kan tot kortsluiting en brand leiden. Het gaat niet om een design of assemblagefout in de Brusselse fabriek, maar om een fout in een onderdeel dat door een derde partij wordt geleverd.

Audi roept in de VS alle exemplaren van de e-Tron terug die werden gebouwd vanaf de productiestart in september 2018 en tot midden maart dit jaar. Omdat de herstelling tot augustus kan duren, krijgen de Amerikaanse eigenaren van een e-Tron gedurende die periode een vervangende auto en 800 dollar ter compensatie.

Laat daarnaast duidelijk zijn dat dit niet het enige defect is dat werd vastgesteld bij de e-Tron. Zo werd er eerder al een quick fix uitgevoerd bij de stekker aansluiting. Daar kan de vergrendelingpin sporadisch een eigen leven gaan leiden, waardoor hij in de Lock stand schiet zonder dat de stekker er in steekt. Het resultaat is dat men de e-Tron niet kan opladen tenzij men onder de “motorkap” op zoek gaat naar een klein plastic kabeltje waar je aan kan trekken om de poort te ontgrendelen.

Die kabel heeft echter de neiging om diep in de carrosserie te vallen waardoor men er niet bij kan en er dus geen kabel is om aan te trekken. Knullig natuurlijk. Daarnaast is het inmiddels bekend dat de digitale zijspiegels sporadisch dienst weigeren. Ook geconstateerd: een e-Tron die een kerstboom aan waarschuwingslichten ontsteekt en weigert om te starten. Ongetwijfeld kinderziektes. Maar juist het ontbreken daarvan had het verschil kunnen maken tussen Audi en Tesla. De eerste heeft een hoge premium kwaliteitsstatus hoog te houden, maar valt nu door de mand.

Reageren is niet mogelijk.