LECV: elektrische taxi wordt chique bestelwagen

0

De London Electric Vehicle Company (LEVC) heeft een nieuwe bestelwagen voor in en om de stad gepresenteerd. Die beschikt over dezelfde actieradius verhogende technologie als de TX London taxi van het bedrijf.

De LCV (Light Commercial Vehicle) van LEVC kan 130 kilometer volledig emissieloos rijden. Dankzij de actieradius verhogende technologie kan de bestelwagen zonder oplaad of tank stops 600 kilometer ver komen. De doelgroep voor de LCV bestaat uit distributie bedrijven die hun auto’s circa 160 kilometer per dag laten maken. Het gros van de ritten kan dan volledig elektrisch worden uitgevoerd, maar er is reservecapaciteit voor drukke dagen met veel afleverlocaties.

Het idee is dat buiten de stadsring de benzinemotor wordt gebruikt en dat er op elektrische aandrijving wordt overgeschakeld zodra de bezorger de bebouwde kom binnenrijdt. Hiermee kan de primair voor Londen ontwikkelde LCV de zogeheten Congestion Charge omzeilen, waardoor bedrijven kosten kunnen besparen. Voor de rest is het rijden in ‘Ultra Low Emission Zones’ geen enkel probleem. Naast lagere distributiekosten wordt ook het milieu een dienst bewezen door gebruik te maken van de ‘groene’ LCV. Momenteel zijn voor de distributie van pakketten dieselwagens dominant.

Volgens LEVC biedt haar LCV een complete veiligheidsuitrusting en is hij net zo comfortabel om mee te rijden als een premium MPV. De orderboeken gaan eind 2020 open. Jörg Hofmann, de CEO van LEVC, zegt over het nieuwe model: “Wij hebben onze bestaande kennis over stedelijk taxivervoer gecombineerd met elektrische technologie waardoor stedelijke mobiliteit duurzaam kan zijn. Onze LCV is milieuvriendelijk, betrouwbaar, efficiënt, hoogwaardig en budgetvriendelijk”.

LECV gaat de nieuwe LCV eerst in Londen end de rest van het Verenigd Koninkrijk op de markt brengen. Daarna volgt het vaste land van Europa en andere exportgebieden. LECV heeft de ambitie om de grootste aanbieden van elektrisch commercieel vervoer te worden. Sadiq Khan, de burgemeester van Londen, is blij met het nieuwe model: “Ik ben verheugd dat LEVC haar ervaring met de elektrische ‘Black Cab’ nu vertaalt naar deze bestelwagen. Schoon vervoer is essentieel om onze luchtkwaliteit problemen op te lossen en om een klimaatcrisis te voorkomen”.

 

Reageren is niet mogelijk.