Porsche roept Cayenne en Panamera terug naar de dealer

0

Heb jij op de oprit van jouw huis een Cayenne of Panamera staan? Dan is het verstandig om even extra te checken of jij de handrem wel geactiveerd hebt. Door een probleem met de bekabeling is het namelijk mogelijk dat deze Porsche modellen in de Park stand van de automaat alsnog weg rollen. In totaal moeten er 336.858 auto’s terug naar de dealer.

Het betreft exemplaren van de Cayenne die gebouwd zijn tussen 23 juli 2002 en 5 februari 2010. Bij de Panamera gaat het om auto’s die tussen 20 augustus 2008 en 13 september 2016 het levenslicht zagen. De terugroepactie is noodzakelijk omdat er mogelijk een defect is tussen de hendel van de automaat en de versnellingsbak zelf. Daardoor wordt de ‘Park opdracht’ (de zogeheten P stand) niet correct uitgevoerd, met als gevolg dat de Porsche het op een rollen kan zetten.

Op zich geen probleem als ook de handrem geactiveerd is, maar dat doet niet iedereen en dus is er besloten om bijna 340.000 auto’s terug naar de dealer te roepen. Hiervan bevinden 100.000 exemplaren zich op Amerikaanse bodem en zo’n 25.000 stuks in Duitsland. Porsche Nederland zegt niet te weten of de terugroepactie ook in Nederland geleverde auto’s betreft.

Vanaf augustus zal Porsche beginnen aan haar terugroepactie. Dealers nemen zelf contact op met de eigenaren om het onderdeel kosteloos te vervangen. De reparatie zou ongeveer 1 uur in beslag nemen. Bezitters van een getroffen Cayenne of Panamera kunnen gewoon blijven rijden met hun auto. Het is alleen wel raadzaam om even dubbel te checken of de handrem aan staat.

De ondeugdelijke bekabeling is niet het eerste probleem dat zich bij Porsche voordoet dit jaar. Eerder werd melding gemaakt van een softwarefout waardoor het waarschuwingslampje voor versleten remmen bij de Panamera niet werkte. Ook kon de stuurbekrachtiging uitvallen bij dit Porsche model. Eigenaren van een Boxster of Cayman hadden ook de kans om terug te moeten naar de dealer. Dit omdat de langs en dwars drager in de kofferruimte onvoldoende stevig gemonteerd was. De 911 (type 991) en de 718 kwamen ook in aanmerking voor een extra bezoek aan de dealer. Bij deze Porsche modellen bleken de zijairbag sensoren niet goed te zijn vastgedraaid.

In alle gevallen zijn de klanten van de gewraakte modellen inmiddels persoonlijk geïnformeerd door de fabrikant. Dus als jij als Porsche rijder geen bericht hebt ontvangen, dan heb jij dus geen ‘maandagochtend exemplaar’.

Reageren is niet mogelijk.