Prijs indicatie Mini John Cooper Works GP

0

Bekijk hier de foto’s van de indrukwekkende aërodynamica kit voor de nieuwe Mini John Cooper Works GP, gemaakt tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring.

De toekomstige, radicale John Cooper Works GP versie van de Mini Hatch laat zich zo goed als volledig zien, al gaat het hier nog om een gecamoufleerd prototype. Aan de hand van de foto’s kunnen wij alvast de indrukwekkende aërodynamische addenda ontdekken zoals een enorme achterspoiler, spatbord uitbouw die van carrosserie los lijken te komen en een diffusor met een dubbele centrale uitlaat.

Een paar weken geleden gaf Mini de eerste informatie vrij over de volgende generatie van zijn radicale John Cooper Works GP. Toen werd duidelijk dat deze derde editie 306 pk sterk wordt en dus de symbolische grens van 300 pk zal overschrijden. Dit vermogen is afkomstig van de 2,0 liter motor van de X2 M35i. Aan koppel is er maximaal 450 Nm beschikbaar. Mini koppelt de krachtbron aan een 8-traps Steptronic Sport automaat.

De nieuwe generatie is ontwikkeld om onder de 8 minuten te duiken tijdens een rondje Nürburgring. Zijn voorganger, die 231 pk sterk was, had daar 8 minuten en 23 seconden voor nodig. Specifieke prestatiecijfers noemt Mini nog niet, maar het vermogen van 306 pk en een maximumkoppel van 450 Nm is genoeg om de sprint naar 100 km/u in minder dan 5 seconden af te leggen.

Mini geeft de John Cooper Works GP forse lichtmetalen velgen, een sportuitlaat systeem met 2 vuistdikke uitlaat eindstukken en zoals gezegd een forse achterspoiler met GP opdruk. Of de achterbank bij de nieuwe generatie ook wordt weggelaten wordt, is nog niet bekend. Verder kunnen wij rekenen op brede luchtinlaten, agressief vormgegeven bumpers, veel lichtgewicht materialen en een serieus differentieel. Volgens Mini kan de John Cooper Works GP (inclusief de ophanging) goed omspringen met “de exceptioneel hoge output van de nieuwe motor”. Laten we het hopen.

De Mini John Cooper Works GP komt begin 2020 op de markt in een oplage van slechts 3.000 stuks. De prijs is nog niet bekend, maar Autointernational.nl verwacht een tarief van 53.890 euro. Zijn voorganger had overigens een gelimiteerd productieaantal van 2.000 exemplaren. Ondanks dat de oplage dus met 50 procent wordt verhoogd, is snel zijn het devies, zo laat Mini weten want de voorgangers waren allemaal uitverkocht nog voordat de productie goed en wel op gang kwam. Aanvankelijk was Mini van plan om 2.500 stuks van de nieuwe John Cooper Works GP te vervaardigen.

Reageren is niet mogelijk.