Tesla haalt Model 3 Long Range AWD uit haar gamma

0

Een nieuwe week, een nieuw gamma voor Tesla. Want de Amerikaanse autoproducent houdt er van om te morrellen aan haar aanbod. Deze keer verdwijnt er een uitvoering die eigenlijk nooit officieel beschikbaar was. De ‘geheime’ Model 3 Long Range RWD is niet meer.

Het is opvallend dat Tesla juist deze uitvoering uit haar gamma schrapt. Want de combinatie van ‘Long Range’ met ‘geen vierwielaandrijving’ betekent dat de actieradius maximaal is, namelijk 600 km. De Dual Motor AWD uitvoering komt 560 km ver. En juist elektrische auto’s met een grote actieradius zijn in trek.

Maar de Model 3 Long Range zonder extra elektromotor op de vooras moet toch het veld ruimen. Wellicht omdat Tesla hoopt dat klanten nu dieper (4.200 euro extra; oftewel 58.300 euro) in de buidel gaan tasten voor de vierwiel aangedreven uitvoering. Die biedt weliswaar ook meer vermogen en een kortere acceleratietijd (4,6 in plaats van 5,6 seconden), maar of het verkoopleven zo simpel is, is twijfelachtig. Want de prijs : actieradius verhouding van de Model 3 Long Range RWD was zonder discussie het meest aantrekkelijk.

Klanten die niet bereid zijn om meer geld uit te geven voor een Tesla Model 3, kunnen overigens ook opteren voor de Standard Range Plus. Die heeft evenmin vierwielaandrijving maar, zoals de naam al aangeeft, geen geweldige actieradius (‘slechts’ 415 kilometer). En als geld geen rol speelt, dat is er bovenaan het gamma altijd nog de extra snelle Performance uitvoering. Die overigens ook geen actieradius topper is, maar wel in staat is om in 3,4 tellen naar 100 km/u te knallen.

Feit is dat het schrappen van de Long Range RWD uitvoering het productieproces van de Model 3 overzichtelijker maakt. En juist daar heeft Tesla veel belang bij omdat zij de output van haar instapper wil opvoeren naar 7.000 exemplaren per week. Dat aantal is nodig om uit de rode cijfers te komen.

Reageren is niet mogelijk.