Ervaar de Italiaanse zomer in de Fiat 500 Dolcevita

0

Fiat bestaat 120 jaar, maar in Nederland is er weinig reden voor feestvreugde. Afgelopen maand zijn de verkopen meer dan gehalveerd. Ook op jaarbasis staat Fiat er slecht voor met afgerond 40 procent minder klanten. Elk model is op zijn retour, ook de 500 waarvan de verkopen in juni eveneens ruimschoots halveerden.

Tijd voor actie dus en dan komt het verjaardagsjubileum als geroepen want het is een mooie reden voor Fiat om de 500 Dolcevita te introduceren: een mierzoete speciale editie die geïnspireerd is op parasols en strandstoelen die in de jaren 60 aan de Italiaanse Riviera te vinden waren.

De 500 Dolcevita kan worden besteld met een vast dak. In dat geval zit er een glazen paneel in. Daarnaast is er de 500C Dolcevita met een wit/blauw gestreept stoffen dak. Gestikte 500 logo’s in de kleur rood moeten associaties oproepen met ligstoelen en parasols die in de jaren 60 karakteristiek waren voor de Italiaanse Riviera. De blauw/witte kleur van het roldak moet een visuele link leggen een het blauwe water en het witte zand aldaar.

De 500 Dolcevita is uitgevoerd in de mierzoete kleur Gelato White met een rode ‘Beautyline’. Ook de 16 inch velgen zijn uitgevoerd in deze tint en afwerkt met een speciale diamant finish. De chromen elementen, de rode strepen en het Dolcevita opschrift op de achterzijde maken de speciale 500 helemaal af.

Het interieur kenmerkt zich door een houten dashboardpaneel, dat doet denken aan de oppervlakte van het zonnedek van een cruiseschip. De stoelen zijn bekleed met luxe Frau leder in de kleur ivoor en afgewerkt met rode stiksels en 500 logo’s.

De Fiat 500 Dolcevita wordt leverbaar met 2 verschillende benzinemotoren: de 85 pk sterke TwinAir motor 2 cilinder 0,9 liter turbo krachtbron en de atmosferische 1.2 met 4 pitten en 69 pk. Die laatste is ook in combinatie met een halfautomaat verkrijgbaar. De ‘Cinquecento’ zelf blaast dit jaar overigens 62 kaarsjes uit. De prijs van het Dolcevita duo is op dit moment nog niet bekend. Fiat biedt vanwege alle verkoopellende momenteel wel 22 procent korting op alle voorraadmodellen. Dat kan ook een feest zijn, maar let er goed op of de banden niet ‘vierkant’ zijn, want sommige exemplaren staan al sinds december op een koper te wachten.

Reageren is niet mogelijk.