Seat plaagt met elektrische Cupra

0

Cupra, het nieuwe performancemerk van Seat, presenteert tijdens de IAA autotentoonstelling in Frankfurt in september een conceptstudie voor een elektrische cross-over. Het showmodel weerspiegelt hoe Cupra het begrip ‘sportiviteit’ een nieuwe, toekomstbestendige lading geeft.

De naam van het studiemodel luidt vooralsnog ‘Cupra Concept’. De daadwerkelijke naam wordt pas in september vrijgegeven. Dan volgens ook de specificaties. Nu moeten we het met deze plaagafbeeldingen stellen. De 5-deurs cross-over combineert volgens Cupra het uiterlijk van een sportcoupé met de uitstraling van een SUV. Toeval of niet, maar die omschrijving gebruikte zustermerk Audi eerder vandaag ook in grote lijnen voor de nieuwe Q3 Sportback.

Met het elektrische studiemodel blikt Cupra vooruit op de toekomst. Op de plaagafbeeldingen is het verlichte merkembleem te zien dat laag op het front is geposteerd. Aan de achterzijde treffen wij uiteraard geen uitlaten aan (de conceptstudie is immers volledig elektrisch), maar wel een forse diffusor voor optimalisering van de aërodynamische eigenschappen van de cross-over. In de achterverlichting, die over de volledige breedte van de achterzijde loopt, is het Cupra logo geïntegreerd.

Cupra levert al een sportieve, 300 pk sterke versie van de Ateca en presenteert later dit jaar ook de Formentor: een cross-over die ook leverbaar wordt met een stekker hybride aandrijflijn. Die wordt gebaseerd op het MQB Evo platform dat ook gebruikt gaat worden voor onder andere de nieuwe Volkswagen Golf en de eigen Leon / Cupra Leon. De stekker hybride aandrijflijn heeft de 1.5 TSI motor als basis en dankzij elektrische assistentie komt het systeemvermogen uit op 245 pk.

Het in september te presenteren nieuwe studiemodel heeft het MEB onderstel als basis. Seat zal zelf ook een auto op basis van dit platform, dat specifiek is ontwikkeld voor volledig elektrische modellen, op de markt brengen. Die heet el-Born en is kort door de bocht een herlabelde versie van de Volkswagen ID.3. De productie vindt in dezelfde fabriek plaats. Dat geldt ook voor de technisch identieke Audi Q4 e-Tron.

Reageren is niet mogelijk.