Volkswagen kleedt de Touareg feestelijk aan

0

Volkswagen meldt trots dat onlangs het 1 miljoenste exemplaar van de Touareg van de band is gerold. Dat is natuurlijk reden voor feestje. Tevens een prachtige aanleiding voor een actiemodel.

De Touareg mag dan 1 miljoen keer zijn gebouwd, vandaag de dag verkoopt hij niet meer zo geweldig, zeker niet in Nederland. De eerste generatie (die stamt uit 2002) werd geleverd in diverse verleidelijke dieselversies, maar sinds de sjoemelsoftware affaire bij Volkswagen staan die in een kwade reuk. En het huidige model mist uitstraling. Gevolg is dat er afgelopen maand in Nederland slechts 9 exemplaren aan de man werden gebracht versus 69 eenheden van de BMW X5. Bijna factor 8 verschil. Dat is nogal wat.

Om de Touareg een sterker eigen gezicht te geven, brengt Volkswagen nu de One Million uitvoering in stelling met een unieke aankleding. De feesteditie is uitgevoerd in de nieuwe kleur Sechura beige, maar de kleuren uit het reguliere assortiment zijn ook gewoon leverbaar. De Touareg One Million is aangekleed met hoogglans zwarte sierlijsten, achterlichten met donker glas, 20 of 21 inch gepolijste wielen met een nieuw design, een zwarte diffusor en een One Million opschrift op de raamstijlen.

In het interieur van de One Million uitvoering is het meubilair, het dashboard en de deur panelen bekleed met luxe Puglia leder en afgewerkt met stiksels in diamantpatroon. Zelfs de autosleutel is met leer bekleed.

Andere herkenningspunten zijn instaplijsten met One Million opschrift en zilver kleurige lijsten op het dashboard. Uiteraard zijn alle belangrijke opties van de partij. Uitgebreide airconditioning, stoelverwarming, etc: je vindt het er allemaal.

Aanvankelijk zou de feestuitvoering alleen verkrijgbaar zijn in combinatie met de 3,0 liter V6 TDI dieselmotor, maar ook de 8 cilinder versie zal besteld kunnen worden als One Million. Daar heeft BMW met zijn X5 namelijk niet van terug. De Nederlandse prijs van de Touareg One Million is nog niet bekend.

Reageren is niet mogelijk.