Exclusief: BMW i8 Ultimate Sophisto Edition

0

Van de BMW i8 Coupé en i8 Roadster is er nu ook een exclusieve reeks: de speciale en gelimiteerde Ultimate Sophisto Edition. Die is vanaf november verkrijgbaar. De Ultimate Sophisto Edition onderscheidt zich volgens BMW met een stijlvol design en een bijzondere uitrusting.

Technisch zijn er geen wijzigingen doorgevoerd aan de stekker hybride aandrijflijn. Dit betekent dat zowel de i8 Coupé als de i8 Roadster ook in Ultimate Sophisto Edition tenue een systeemvermogen van 374 pk hebben van de elektromotor en de 3 cilinder turbobenzine unit samen. Investeren in bijvoorbeeld een hoger vermogen zou niet meer lonend zijn geweest, want de BMW i8 gaat in april uit productie.

Bij de Ultimate Sophisto Edition wordt de carrosseriekleur Sophistograu met briljant effect gecombineerd met accenten in E-Copper; het is de eerste keer dat deze kleur op die manier wordt gebruikt. Even exclusief zijn de 20 inch lichtmetalen ‘BMW i’ velgen in tweekleurig Radiaal spaakstyling, waarbij speciaal voor de Ultimate Sophisto Edition Schwarz en E-Copper worden gecombineerd. Een ander bijzonder kenmerk zijn de achterlichten van helder glas. De i8 Roadster Ultimate Sophisto Edition heeft ook Shadow Line details in hoogglans zwart, zoals op de C stijl en op de achterklep. De remklauwen van de Coupé en Roadster zijn eveneens uitgevoerd in hoogglans zwart met blauwe details en een BMW i logo.


Instaplijsten met het Ultimate Sophisto Edition logo en een aanduiding in het interieur die aangeeft dat de BMW ‘1 van 200’ is, benadrukken het exclusieve karakter van deze speciale uitvoering. Het interieurdesign Accaro in Schwarz/E-Copper sluit volgens de importeur perfect aan bij het exterieur.

Onder de extra uitrustingen vallen onder meer Head-Up Display, een verlichtingspakket, een geluidsinstallatie van Harman Kardon en bedieningselementen van keramiek. De BMW i8 Coupé heeft als extra antracietkleurige hemelbekleding. Bovendien is de Coupé voorzien van extra opbergruimte en de Roadster van het Travel Package. De i8 Ultimate Sophisto Edition  is verder standaard uitgerust met Comfort Access: een garagedeuropener geïntegreerd in de binnenspiegel. Ook kan de koper rekenen op interieurlijsten uitgevoerd in Carbon (op het dashboard, de middenconsole en de portiergrepen), een DAB+ tuner en op internet entertainment.


De BMW i8 Coupé Ultimate Sophisto Edition kost 162.319 euro. De Roadster versie moet 179.738 euro opbrengen.

Reageren is niet mogelijk.