Lexus introduceert de LC Classic Limited Edition

0

Met de introductie van de LC 500(h) Classic Limited Edition krijgt het stijlicoon van Lexus een klassieke touch. Traditionele kleuren, de mooiste materialen en puur vakmanschap zijn een stijlvol samenspel aangegaan met het fraaie design van de topklasse coupé. Het in beperkte oplage beschikbare model is er naar keuze met een atmosferische 5,0 liter V8 of met een hybride aandrijflijn waarbij een 6 cilinder exemplaar als basisunit fungeert.

De LC Classic Limited Edition dankt zijn klassieke uitstraling om te beginnen aan de exclusieve metallic carrosseriekleur Terrane Khaki, die doet denken aan het traditionele British Racing Green. Overigens is de LC Classic Limited Edition ook leverbaar in Graphite Black metallic en Sonic Titanium metallic. Ongeacht de gekozen tint wordt de achterwiel aangedreven, 4-zits coupé geleverd met 2-kleurige 21 inch gesmede lichtmetalen velgen.

Bij het openen van de portieren wordt het exclusieve karakter volgens Lexus meteen duidelijk: de zeer precies met een laser gegraveerde instaplijsten zijn namelijk voorzien van een ‘Limited Edition’ logo. De stoelen zijn bekleed met L-Aniline, het fijnste en zachtste leder dat Lexus beschikbaar heeft. Het leer is uitgevoerd in de tint Saddle Tan. Dit contrasteert volgens de importeur fraai met het Black Amber leder met handmatig aangebrachte stiksels, waarmee het stuur, de middenconsole en de deuren zijn afgewerkt. Zacht, iets donkerder Alcantara op onder andere de deurpanelen, maakt het plaatje af.

De LC 500 Classic Limited Edition wordt zoals gezegd geleverd met een 5,0 liter V8. Die is goed voor 464 pk en is gekoppeld aan een 10-traps Direct Shift automaat. De ‘h’ versie beschikt over een 3,5 liter V6 die samenwerkt met een elektromotor. Het gecombineerde systeemvermogen bedraagt 359 pk). De aandrijfkracht wordt ook bij dit model via een 10-traps automatische transmissie overgebracht op de achterwielen.

De LC Classic Limited Edition is vanaf september te bestellen en staat in oktober bij de Lexus dealer. De 500h versie is te koop vanaf 124.995 euro. De LC 500 Classic Limited Edition kost minimaal 174.995 euro.

Reageren is niet mogelijk.