De VAB gezinswagens van het jaar zijn bekend

0

De Belgische mobiliteitsorganisatie VAB heeft zijn grote verkiezing van gezinswagens van het jaar 2020 afgerond. Nadat professionele journalisten en echte gezinnen de kandidaten grondig konden onderzoeken en testen, kwamen de volgende 3 modellen als winnaar uit de bus:

Elk jaar gaat VAB op zoek naar de beste gezinswagens. Voor deze editie waren 24 modellen, verdeeld over 3 categorieën, gekandideerd om mee te dingen naar de titel van ‘VAB Gezinswagen van het Jaar 2020’. De jury bestond uit 21 vak journalisten en 52 gezinnen. Dit zijn de 3 winnaars voor jaargang 2020:

 

1. Renault Clio

In de categorie voor modellen die minder dan 25.000 euro kosten, won de Renault Clio de titel met 151 punten, die felicitaties van de jury kreeg voor zijn ontwerp, binnenruimte en rijgedrag. Deze Fransman eindigde vóór zijn landgenoot Citroën C3 (131 punten), die lof kreeg voor zijn rij comfort en originele ontwerp. De Opel Corsa (123 punten) neemt brons mee naar huis dankzij zijn uitstraling en bovengemiddeld goede rijgedrag. Deze vijfde generatie van de Clio is trouwens ook één van de 7 finalisten voor de prestigieuze ‘Auto van het Jaar 2020’ prijs.

 

2. Citroën C5 Aircross

In de tweede categorie, voor auto’s met een prijskaartje tussen de 25.000 en 40.000 euro, ging het goud naar de C5 Aircross van Citroën (123 punten) dankzij zijn binnenruimte en het comfortabele rijgedrag. De zilveren plak is voor de Scala van Skoda (115 punten) die punten kreeg voor zijn binnenruimte en praktische details. De Ford Focus Active Wagon strandde net achter de Scala met 111 punten. Deze auto belandde op het podium dankzij zijn rij plezier en ruimteaanbod. Dit jaar deden er voor het eerst geen diesels meer mee in deze prijs categorie.

 

3. Kia e-Niro

Tot slot is er nog een aparte categorie voor elektrische auto’s, waar de eerste plek naar de Kia e-Niro ging dankzij de verhouding prijs/kwaliteit en het vlotte rijgedrag van de Koreaan. Hij kreeg 126 punten van de jury en liet zo de Nissan Leaf (104 punten) en de Hyundai Kona Electric (102 punten) achter zich. De eerste kreeg lof voor zijn rijgedrag, binnenruimte en rij bereik. De Hyundai werd geprezen vanwege de Kona Electric zuinigheid met een aangenaam rijgedrag combineert, aldus de jury.

Ter herinnering: vorig jaar wist de Ford Focus zich ‘dubbel’ te onderscheiden in de 2 prijs categorieën voor auto’s met verbrandingsmotor, terwijl de Nissan Leaf met de bokaal voor de elektrische auto’s aan de haal ging.

Reageren is niet mogelijk.