Prijs vergelijking Fiat 500X Sport

0

Bij Fiat zijn de autoverkopen dit jaar meer dan gehalveerd. Alle modellen, op de van Mazda geleende 124 Spider na, laten het afweten. Sommige auto’s zijn niet meer leverbaar (Punto) of ‘beyond repair’ maar Fiat heeft goede hoop dat er van de 500X nog wat te maken valt. Daarom wordt het gamma uitgebreid met de Sport uitvoering. Die is verkrijgbaar met 115 pk en 150 pk sterke benzinemotoren.

Fiat vraagt minimaal 28.250 euro voor de 500X Sport. Voor dit bedrag krijgt men de versie met een 115 pk sterke 1,0 liter 3 cilinder turbomotor en een handbak. De nieuweling is er ook met 1,3 liter 4 cilinder turbomotor. Die is 150 pk sterk en standaard gekoppeld aan een 6-traps automaat met dubbele koppeling. Deze versie van de 500X Sport mag weg voor 31.250 euro. Beide uitvoeringen worden geleverd met 5 jaar kilometervrije garantie.

FiatFordSeat
500XEcoSportArona
Sport 1.0ST-Line EB 125FR 1.5 TSI Evo
28.250 euro26.935 euro27.400 euro
FiatMazdaPeugeot
500XCX-32008
Sport 1.3 T4 6DCTGT-M SA-G 120 6ATGT-Line PT 130 EAT8
31.250 euro33.590 euro31.950 euro

De uitrusting van de 500X Sport omvat onder meer LED koplampen, verkeersborden herkenning, automatische rijbaan bewaking, een Uconnect infomediasysteem met 7 inch aanraakscherm plus navigatiefunctie (en ondersteuning van Apple CarPlay plus Android Auto), automatische temperatuurregeling, cruise controle en parkeersensoren.

De Sport uitvoering van de 500X kan onder meer worden herkend aan specifieke bumpers, zij schorten, lichtmetalen velgen, dubbele verchroomde uitlaatpijpen, typeaanduiding badges op de spatborden vóór, brede wielkast randen in carrosseriekleur en een achterbumper met diffusor. Behalve in de exclusieve kleur Rosso Seduzione is de 500X Sport verkrijgbaar in de tinten Bianco Gelato, Grigio Moda, Blu Italiano en Nero Cinema. Afgezien van de laatste zijn alle kleuren te combineren met een zwart dak voor een suggestief ‘two-tone’ exterieur.

Niet (goed) zichtbaar zijn de aangepaste wielgeometrie, de verlaagde vering en de opnieuw gekalibreerde stuurinrichting. Daarmee zou de respons bij het insturen van een bocht verbeterd zijn en de neiging tot onderstuur met 26 procent verminderd. Fiat heeft zelfs berekend dat de ingrepen het risico van overstuur in extreme omstandigheden met 17 procent verkleinen.

Het meubilair is afgewerkt met rode stiksels. Verder heeft het TFT instrumentarium een specifieke lay-out, zijn er titanium kleurige dashboarddelen en monteert Fiat een sportstuur met lederen bekleding dat aan de onderzijde is afgeplat. De donkergrijze dak stijlen, diverse rode elementen, de aluminium pook knop en diverse details in Miron of Rosso Seduzione zetten de sportieve toon voort.

Fiat verleent in het kader van de verkoop perikelen momenteel een klantvoordeel van 2.000 à 2.500 euro op de 500X. De 1,0 liter Urban instapvariant kost tijdelijk slechts 21.750 euro. En wie snel is, kan met de Sport uitvoering wegrijden voor respectievelijk 28.250 euro en 31.250 euro. Private Leasen van de 500X kan vanaf 369 euro per maand.

Reageren is niet mogelijk.