Run van zakelijk rijdend Nederland op Audi e-Tron

0

Niet alleen Tesla zorgt dit jaar voor een indrukwekkende eindsprint voor wat betreft de registratie van elektrische auto’s. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de verdubbeling van de bijtelling per 1 januari. Ook Audi spint daar nu garen bij.

In december worden er namelijk meer dan 2.000 exemplaren van de e-Tron op kenteken gezet. Een opmerkelijk groot aantal, want in de eerste 11 maanden van dit jaar werden er amper half zo veel (1.063 stuks) geregistreerd. Dit betekent gemiddeld 97 exemplaren per maand. Eind vorig jaar, toen de bijtelling nóg gunstiger was (want geen prijsplafond bij 50.000 euro), registreerde Audi slechts 163 exemplaren van de e-Tron, maar dat lag toen aan de beperkte beschikbaarheid.

Anno 2019 is de productie vol op toeren (de enige bottleneck is het aantal beschikbare accupakketten) en dit betekent dus dat het momenteel hard gaat met de kentekenregistratie van de Audi e-Tron. Het merendeel van de geregistreerde exemplaren heeft een grijze lak kleur (38,7 procent), gevolgd door zwart (36,5 procent) en blauw (18 procent). De totale teller zal op 31 december eindigen op afgerond 3.400 exemplaren.

Met de registratie van meer dan 2.000 exemplaren in december is de Audi e-Tron deze maand de op één na populairste auto van ons land. De absolute nummer één is de Tesla Model 3. Daarvan zullen deze maand een kleine 12 duizend exemplaren op kenteken worden gezet. De jaarteller zal uitkomen in de buurt van de 30.000 eenheden. Na de Audi e-tron volgt een andere elektrische auto, maar dan eentje waarvan de verdubbeling van de bijtelling dankzij een fors lagere prijsstelling tot minder hoge maandlasten leidt: de Hyundai Kona. Van deze Koreaan zullen deze maand afgerond 850 exemplaren op kenteken gezet. Van de Tesla Model S worden in december circa 240 stuks geregistreerd en de Model X is goed voor 180 registraties.

Volgende maand krijgt Audi te maken met een extreme daling. Daar hoef je geen glazen bol voor te hebben. Ook het Tesla personeel zal het in januari rustiger aan kunnen gaan doen. Het laat nog eens sterk zien wat een wijziging in de financiële douceurtjes kan doen met de verkoopcijfers van een product.

 

Reageren is niet mogelijk.