Toyota GR Yaris betrapt

0

De officiële onthulling staat gepland voor 10 januari 2020, maar op deze beelden laat de Toyota GR Yaris zich nu al zien.

Toyota maakt werk van een sportieve Yaris variant, waarmee de Japanse autofabrikant de link legt met de successen in het Wereldkampioenschap Rally. Het afgelopen jaar zorgde het door WRC legende Tomi Makinnen geleide team er voor dat Ott Tanak zich tot wereldkampioen kon kronen.

Net zoals eerder bij de Toyota Supra het geval was, krijgt die sportieve Yaris de extra type aanduiding ‘GR’. Dat is de afkorting van Gazoo Racing, de divisie die de autosportactiviteiten van Toyota overkoepelt. Toyota heeft de afgelopen tijd zelf al wat plaagfoto’s van de GR Yaris verspreid, maar daarop schuilde de hete hatchback nog onder een laagje verhullende camouflagetape.

Op deze scoop beelden is de Japanse pocket rocker wel in vol ornaat te bewonderen. Opvallend is dat Toyota de moeite heeft genomen om speciaal voor de GR Yaris een 3-deurs carrosserie te ontwikkelen. Bij andere autofabrikanten is dit koetswerktype uitgerangeerd, maar het verhoogt natuurlijk wel de sportieve uitstraling én het weglaten van de achterportieren is gunstig voor de carrosseriestijfheid.

Een ander uiterlijke kenmerken van de GR Yaris is een geprononceerde voorbumper met grotere koelsleuven naast de immense grille. Achter vallen vooral de dikkere billen (een gevolg van de extreem brede achterspatborden) en de dakspoiler bij de kleine telg op. Over de onderhuidse technologie is nog niks bekend, behalve dat de extreem hete Toyota vierwielaandrijving krijgt. Deze aandrijfvorm zal ook worden gebruikt voor de WRC versie. Die is rijkelijk gedecoreerd met stickers, heeft veel dikkere banden en enorme spatlappen. Voor de rest verschillen beide Yaris varianten verder opvallend weinig van elkaar.

Reageren is niet mogelijk.