Prijs vergelijking BMW M2 CS

0

De prijs van de BMW M2 CS is bekend. Auto’s met dikke motoren worden vandaag de dag in Nederland genadeloos hard gestraft met een hoge BPM. Dat is helaas met de M2 CS niet anders. Deze zeer exclusieve, 450 pk sterke BMW, waarvan er slechts 30 stuks naar ons land komen, gaat 138.217 euro kosten.

De productie van de M2 CS start in maart en de orderboeken worden binnenkort officieel geopend. De standaarduitrusting omvat onder meer gave 19 inch velgen, het M Drivers Package, een met Alcantara bekled stuurwiel, een navigatiesysteem, parkeersensoren voor & achter en een Harman Kardon geluidsinstallatie.

BMWBMWFordJaguarPorsche
2-serie Coupé4-serie CoupéMustang FastbackF-Type Coupé718 Cayman
M2 CSM4BullitP450 R-DynamicGTS
138.217 euro130.690 euro123.005 euro145.510 euro137.200 euro

Wie 138 mille te gortig vindt en/of duizenden euro’s in zijn zak wil houden, doet er verstandig aan om zijn of haar exemplaar niet meteen op kenteken te zetten. Per 1 juli 2020 gaat nieuwe belastingregelgeving in wat gunstig uitpakt voor (performance) auto’s met veel vermogen.

Nu is het nog zo dat de BPM wordt gebaseerd op de uitstoot die gemeten is volgens de NEDC norm. Per 1 juli vindt er een aanpassing plaats en zal de belasting worden  gebaseerd op de emissiewaarde volgens de WLTP meetmethode.

Voor tal van sport en performance auto’s, waaronder de BMW M2 CS, is dit gunstig. De nieuwe meetmethode laat in hun geval namelijk een lagere CO2 uitstoot zien en dat betekent dus minder BPM, met als gevolg per 1 juli een interessante prijsverlaging.

Reageren is niet mogelijk.