Prijs vergelijking Smart Forfour Essential

0

Smart voegt een nieuwe basisversie toe aan het gamma van zowel de Fortwo, de Fortwo Cabrio als de Forfour. Daarmee wordt de instapprijs van de elektrische stadsauto’s verlaagd tot op het niveau van het Mii, Citigo en Up trio van de Volkswagen Groep.

De nieuwe basisversie luistert naar de naam Essential en komt onder de 1.500 euro duurdere Comfort uitvoering in het gamma. De prijs bedraagt 23.995 euro in het geval van de Fortwo en de Forfour. Voor de Cabrio Essential vraagt Smart 26.995 euro. De standaarduitrusting omvat onder meer stoelen die met nepleer zijn bekleed, 15 inch lichtmetalen velgen, een DAB+ radio (met zowel AUX als USB aansluitingen), automatische airconditioning, elektrisch verwarmde plus verstelbare buitenspiegels en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel.

SmartSeatSkodaVolkswagen
ForfourMiiCitigoUp
EQ EssentialElectricE iV Ambitione
23.995 euro23.400 euro23.290 euro23.475 euro

Tot de optiemogelijkheden behoren lichtmetalen velgen met een ander design, vier seizoenen banden, getinte zijruiten en stoelverwarming. De Comfort versie onderscheidt zich door 16 inch lichtmetalen velgen, een navigatiesysteem, parkeersensoren achter, een neerklapbare armsteun tussen de (voor)stoelen en een sportstuur.

Ongeacht het uitrusting niveau worden de Smart modellen aangedreven door een 82 pk en 160 Nm sterke elektromotor. Daarmee kunnen de zogeheten EQ versies, afhankelijk van de carrosserievariant, in 11,6 à 12,7 seconden naar 100 km/u accelereren. Het accupakket heeft een capaciteit van 17,6 kWh, hetgeen goed is voor een actieradius van 115 tot 135 kilometer.

Reageren is niet mogelijk.