Nieuwe Subaru WRX STi wordt 408 pk sterk

0

De volgende generatie Subaru WRX STI krijgt een nieuwe 2,4 liter grote boxer motor die goed is voor liefst 408 pk. Daarmee lijken de Japanners de Audi RS3 Limousine en Mercedes-AMG CLA 45 (S) goed bestudeerd te hebben.

Het hete scheurijzer uit Stuttgart produceert in zijn meest potente variant namelijk 421 pk. En het vermogen van de nieuwe Audi RS3 gaat gegarandeerd met het cijfer ‘4’ beginnen. Dit getal wil Subaru achterna wil, want de Japanners mikken bij de volgende WRX STI op 408 pk en 489 Nm. Dat vermogen moet de auto uit een 2,4 liter grote boxer viercilinder met turbo ontfutselen. Het betekent een grote sprong voorwaarts, want de vorige WRX STI die Subaru in ons land verkocht was goed voor 300 pk en 407 Nm. Vierwielaandrijving is uiteraard weer van de partij.

Maar of de nieuwe Subaru WRX STI, die niet voor 2021 wordt verwacht, wederom bij ons verkocht zal worden, is zeer de vraag. Zijn CO2 uitstoot is vermoedelijk als vloeken in de ’95 gram per kilometer kerk’. Landgenoot Toyota kan het zich permitteren om enkele, vanuit emissieperspectief, foute auto’s in het gamma te houden dankzij haar populaire hybride modellen, maar Subaru heeft die mogelijkheid niet.

Insiders gaan er van uit dat de Japanners voor het design van de nieuwe WRX STI inspiratie op zullen doen bij hun Viziv Performance Concept studiemodel (zie foto) die in 2017 in Tokio te zien was. De vorige Subaru WRX STi kostte 96.995 euro en bood daarmee onvoldoende waar voor zijn geld. Het vermogen bedroeg immers slechts 300 pk. Maar van de Mercedes-AMG A 45 (S) weten wij dat fans van bliksemsnelle auto’s best 92.647 à 98.396 euro wil betalen voor een bolide met circa 400 pk.

Reageren is niet mogelijk.