Prijs indicatie Volkswagen Touareg R

0

Volkswagen komt met de sterkste Touareg ooit. Het betreft de 462 pk sterke stekker hybride versie met een maximum koppel van 700 Nm. De rij dynamiek zou volgens Volkswagen “R waardig” zijn. De wereldpremière vindt plaats op de autosalon van Genève.

De Touareg R is het eerste model uit de R stal met een geëlektrificeerde aandrijflijn en na de Golf GTE plus de Passat GTE de derde stekker hybride auto in het aanbod van Volkswagen. Hij combineert een 136 pk sterke elektromotor met de 3.0 V6 benzinekrachtbron die goed is voor 340 pk. Samen leveren zij een systeemvermogen van 462 pk. De 14,1 kWh accu is geïntegreerd in de bodem van de bagageruimte.

Met zijn 4Motion Active Control biedt de Touareg R volgens Volkswagen een ruime keuze uit dynamische rij profielen die stuk voor stuk de R badges waardig zijn. De intelligente aandrijflijn past zich continu aan de rijstijl en omgeving aan en zorgt in alle gevallen voor de meest ultieme combinatie van hoge prestaties en lage emissies. Als de accu voldoende is geladen, start de Touareg R altijd in elektrische modus en kan hij tot snelheden van 140 km/u emissievrij rijden. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. De Touareg R biedt keuze uit verschillende modi, zoals E-Mode (100 procent elektrisch) of de Hybrid-Mode die automatisch het samenspel tussen beide motoren regelt.

Het design van de snelste Touareg zou ook R waardig zijn. Hij onderscheidt zich van buiten met zijn sportieve ‘Black Style’ R-Line exterieur, zwarte carrosseriedetails met zwarte spiegelbehuizingen, LED Matrix koplampverlichting (‘IQ Light’ genaamd), donker getinte LED achterlichten, een elektrisch bedienbaar panorama schuif/kanteldak en 20 inch lichtmetalen Braga wielen. De Touareg R is er ook met de sportieve kleur Lapiz Blue metallic (zie foto’s) en/of met zwarte 22 inch Estoril velgen.

Het interieur ademt volgens Volkswagen ‘R’ met onder meer Silver Wave sierpanelen, de met Vienna leder plus R logo’s afgewerkte comfortstoelen en het nieuwe R stuurwiel. De Touareg R is in grote mate aan de persoonlijke smaak aan te passen met een keur aan opties en styling mogelijkheden. Zo is hij te configureren met een Puglia lederen interieur met diamant look stiksels en Sepang blauwe afwerking details.

De Touareg R maakt volgens Volkswagen ook indruk met zijn hightech features. Hij is standaard onder meer uitgerust met de Innovision Cockpit met specifieke hybride functies en het is de eerste stekker hybride SUV ter wereld met Trailer Assist. Daarmee is het mogelijk om met aanhanger en al automatisch in te parkeren. De Touareg R is daarnaast de eerste Volkswagen die tot snelheden van 250 km/u deels autonoom is te rijden met Travel Assist.

De Touareg R beleeft zijn werelddebuut tijdens de autosalon van Genève in maart. De prijs is nog niet bekend, maar Autointernationaal.nl rekent op een tarief van 102.000 euro. Daarmee wordt de Touraeg R goedkoper dan de 3.0 TSI uitvoering met vergelijkbare uitrusting. Dat is te danken aan de fors lagere CO2 uitstoot wat in Nederland wordt beloond met fors minder BPM.

Reageren is niet mogelijk.