Prijs vergelijking Suzuki Swift Sport Mild Hybrid

0

De prijs van de vernieuwde Suzuki Swift Sport is bekend. De sportiefste versie van de modelreeks beschikt voortaan over milde hybride techniek.

Als basisunit fungeert onverminderd de 1.4 Boosterjet geblazen viercilinder. Maar voortaan draagt hij de extra typeaanduiding Smart Hybrid. De brandstofbesparende techniek zorgt wel voor iets minder spannende specificaties: in plaats van 140 pk en 230 Nm levert de 1,4 liter voortaan 130 pk en 235 Nm. Het maximum koppel is niet alleen iets hoger, ook nog eens eerder beschikbaar, namelijk bij 2.000 toeren in plaats van 2.500 krukasomwentelingen. Deze karakteristiek maakt de 1.4 Boosterjet Smart Hybrid ook geschikt voor de Vitara en de S-Cross.

Suzuki spreekt van een afname van de CO2 uitstoot met maximaal 20 procent ten opzichte van de oude 1.4 Boosterjet motor. Het benzineverbruik moet op 4,7 liter per 100 km uitkomen, hetgeen 15 procent gunstiger is. Het wagengewicht van de Swift Sport neemt echter met 15 kilo toe. In tegenstelling tot het 12 volt milde hybride systeem dat Suzuki op haar 1,2 liter motor monteert (in onder meer de Ignis en de gewone Swift), maakt de techniek in de 1.4 Boosterjet Smart Hybrid gebruik van 48 Volt boordspanning.

SuzukiMiniOpelRenault
SwiftHatch 3-deursCorsaClio
Sport 1.4 Boosterjet SHCooperGS Line 1.2 Turbo 130pkRS Line TCe 130 EDC
25.399 euro26.791 euro25.299 euro26.590 euro

Suzuki zal tijdens de autosalon van Genève alle specificaties vrijgeven. De importeur verklapt alvast dat de vernieuwde Swift Sport in Nederland 25.399 euro gaat kosten. Dat is even veel als voorheen. De extra kosten van de milde hybride techniek worden in Nederland dus ‘ruimschoots’ gecompenseerd door de lagere BPM als gevolg van de gunstigere CO2-uitstoot.

Reageren is niet mogelijk.