Autosalon van Parijs is geannuleerd

0

Slecht nieuws voor autofans: de organisatie van de Mondial de l’Automobile, oftewel de autosalon van Parijs, meldt dat de beurs dit jaar in zijn huidige vorm niet door kan gaan.

De Auto Show van Peking (Auto China genaamd), de autosalon van Genève, de North American International Auto Show (Detroit) en de IAMS in Amsterdam: de lijst met tentoonstellingen die dit jaar vanwege het corona virus zijn afgelast of worden verplaatst wordt steeds langer. Want nu meldt de organisatie achter de Mondial de l’Automobile dat de autobeurs dit jaar in zijn huidige vorm niet door kan gaan. Mogelijk komt er wel een virtuele vervanger. Van fysieke displays kan geen sprake zijn, zo laat de organisatie weten.

Dit betekent dat de Franse hoofdstad komende oktober niet in het teken staat van de 2-jaarlijkse autosalon van Parijs. De organisatie achter de beurs geeft aan dat “de ongekende gezondheidscrisis en de daaruit voortkomende economische gevolgen” ten grondslag liggen aan de beslissing. Of de autosalon van Parijs helemaal wordt afgelast staat nog niet vast, maar die kans is reëel dat hij van de kalender gehaald zal worden.

De Mondial de l’Automobile zou dit jaar voor het eerst gelijktijdig met de evenementen Smart City en Movin’ On onder de noemer ‘Paris Motion Festival’ georganiseerd worden. Tijdens de vorige editie van de autosalon van Parijs in oktober 2018 kon de beurs op meer dan 1 miljoen bezoekers rekenen. Het corona virus trok al een streep door alle grote publieksevenementen in de eerste 6 maanden van dit jaar en ‘besmet’ nu dus ook activiteiten die voor oktober op de rol stonden.

De autobeurzen van Frankfurt en Parijs worden traditiegetrouw om het jaar in de herfst georganiseerd. Het ene jaar ging de pers naar Frankfurt en het andere jaar naar de Franse hoofdstad. Eerder maakte de organisatie van de Duitse show bekend dat zij vanaf 2021 naar München verhuist, dit vanwege het tegenvallende bezoekersaantal van de laatste editie van de IAA in Frankfurt.

Oktober is nog ver weg, maar de organisatoren van de Mondial de l’Automobile nemen het zekere voor het onzekere. Het valt niet uit te sluiten dat er in de herfst nog steeds sprake zal zijn van een verbod op samenkomsten. Voor iedereen is helder dat het corona virus het economische klimaat zó heeft aangetast dat geen enkele autofabrikant staat te springen om geld uit te geven aan een duur publieksevenement. De kans is reëel dat veel merken zich in de komende maanden zouden hebben teruggetrokken om kosten te besparen.

 

Reageren is niet mogelijk.