Productie Polestar 2 van start in Luqiao

0

Polestar is in de Chinese stad Luqiao begonnen met de productie van de 2: een volledig elektrische performance fastback. Het is de eerste auto die in deze fabriek wordt gebouwd. De eerste exemplaren worden geleverd aan Europa, daarna volgen China en Noord Amerika.

“De wereld staat op zijn kop door de corona virus pandemie”, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “We starten met de productie onder uitdagende omstandigheden en hebben een sterke focus op de gezondheid en veiligheid van onze mensen. Dit is een geweldige prestatie en het resultaat van enorme inspanningen van zowel de teams in de fabriek als daarbuiten in de leveranciersketen. Ik heb enorm veel respect voor het hele team – dank aan iedereen!” De fabriek in Luqiao is een mooi voorbeeld van hoe Polestar de expertises van haar moederbedrijven benut, want de faciliteit is eigendom van Geely en wordt beheerd door Volvo.

“In Luqiao kunnen wij direct vanaf het begin de Polestar 2 bouwen volgens hoge bouw- en kwaliteitsnormen”, aldus Ingenlath. De elektrische liftback, die vorig jaar februari werd onthuld, is te koop in 10 markten, verspreid over Europa, China en Noord Amerika. De eerste exemplaren waren te reserveren met een aanbetaling en in Nederland zijn de orderboeken recentelijk geopend. De Polestar 2 is in zijn eerste productiejaar beschikbaar met 408 pk, vierwielaandrijving en een 78 kWh grote accu die een maximaal bereik van 470 km (gemeten volgens de WLTP norm) mogelijk maakt.

De Polestar 2 is de eerste auto ter wereld met een geïntegreerd Android infomediasysteem met onder meer Google Assistant, Google Maps en de Google Play Store. De eerste exemplaren worden naar verwachting vanaf juli in Europa geleverd en later in China en Noord Amerika. In Nederland bedraagt de prijs van de Polestar 59.800 euro.

Reageren is niet mogelijk.