Tesla is op zoek naar nieuwe fabriek voor Cybertruck

0

Tesla wil in eigen land een nieuwe fabriek bouwen voor de productie van zijn Cybertruck: de elektrische pick-up die het bedrijf afgelopen november onthulde. Dat maakte CEO Elon Musk bekend op Twitter.

“Op zoek naar locaties voor Cybertruck Gigafabriek”’, zo schrijft hij. Musk voegt daar aan toe: “Zal in het midden van de Verenigde Staten zijn”. Het bericht op Twitter kan een wedloop doen ontstaan tussen Amerikaanse staten en steden die de fabriek van Tesla willen binnenhalen, zoals eerder het geval was in 2014. Toen streek de maker van elektrische auto’s met zijn batterijfabriek neer in Nevada nadat de lokale overheid een belastingvoordeel van 1,3 miljard dollar had toegezegd. Daarmee hadden andere staten als Arizona, Californië, New Mexico en Texas het nakijken.

Volgens John Boyd, expert in het selecteren van locaties voor fabrieken, hebben staten waar vakbonden een relatief kleine achterban hebben de beste papieren. Hij tipt om die reden Tennessee, Indiana, Kentucky, Texas en Michigan als kanshebbers voor de nieuwe fabriek van Tesla. Musk schrijft dat hij bij de selectie van de vestigingslocatie zal letten op steunpakketten vanuit de overheid en op de transportkosten. Een grote beschikbaarheid van geschoold productiepersoneel is ook belangrijker. Verder zegt Musk de levenskwaliteit belangrijk te vinden.

Insiders melden dat Tesla inmiddels in gesprek is met het gemeentebestuur van de stad Nashville in de staat Tennessee.

Reageren is niet mogelijk.