Is dit de nieuwe Lexus RX 450h?

0

Op internet is beeldmateriaal uitgelekt van de nieuwe generatie Toyota Harrier. Deze SUV is primair bestemd voor Japanse consumptie, maar wordt ook op enkele andere Aziatische markten aangeboden. Elders in de wereld werd de Toyota Harrier in het verleden aangeboden als Lexus RX. Gaat dat straks weer gebeuren?

De foto’s laten zien dat de nieuwe SUV een veel flitsender design krijgt. Het onderstel wordt gedeeld met de Toyota RAV4, maar de wielbasis verschilt. Kenmerken van het nieuwe design zijn een langere motorkap (dat zorgt voor een sportievere look) en een schuinere achterzijde (idem).

Hoewel de Japanners het ontwerp niet als zodanig zal bestempelen, is er dus sprake van een coupéachtige SUV. Aan de voorzijde zal hij worden uitgerust met LED dag verlichting terwijl aan de achterkant een dunne licht strip ogenschijnlijk uit het koetswerk wordt geperst. Bij bijbehorende LED strook beslaat de gehele breedte van de SUV.

Technische gegevens zijn nog niet bekend, maar wij kunnen er een flinke portie vergif op innemen dat als dit ook de nieuwe RX wordt, hij in Nederland uitsluitend met een hybride aandrijflijn aangeboden gaat worden. De klant heeft wel de keuze uit voorwielaandrijving of intelligente ‘AWD’ techniek. De huidige RX heeft vorig jaar nog een facelift ondergaan en is sindsdien leverbaar in verlengde 7-persoons uitvoering. Nu al een opvolger introduceren, lijkt onlogisch. Maar Lexus zou de Harrier onder eigen label natuurlijk ook kunnen gaan verkopen als nieuwe NX.

 

Reageren is niet mogelijk.