Tesla: Cybertruck wordt kleiner, maar niet normaler

0

Geen auto liet vorig jaar zoveel monden open vallen als de Tesla Cybertruck. Een pick-up die een middenvinger opsteekt naar alle designnormen in autoland. Maar topman Elon Musk laat nu weten dat de productieversie van de Cybertruck er iets anders uit gaat zien.

Musk meldt dat het uiteindelijke model circa 3 procent kleiner zal zijn. In details treden doet hij echter niet. Het kan dus zijn dat het hele ontwerp 3 procent kleiner wordt gemaakt, maar een andere optie is dat Tesla de overhangen van de Cybertruck met een tiental centimeters korter maakt. Musk is wel duidelijk over het feit dat de taillelijn op de flanken meer rechtop komt te staan. Daardoor is het mogelijk om de onderzijde van de ramen een stukje lager te maken. Dat komt het uitzicht ten goede.

Ondanks dat de maatvoering van de Tesla Cybertruck een onsje minder wordt, zijn de eigenschappen waarover de productieversie beschikt niet minder bizar. Musk laat namelijk weten dat de hoekige elektrisch pick-up in staat is om te drijven.

Tesla wil haar extreme creatie gaan bouwen in een compleet nieuwe fabriek. Waar die komt te staan en wanneer de eerste exemplaren van de Cybertruck aldaar van de band zullen rollen, is nog niet bekend. Wel heeft Musk aangegeven dat hij momenteel op zoek is naar een geschikte locatie in het centrale deel van de Verenigde Staten. Tesla verwacht de productie van de Cybertruck eind volgend jaar (2021) te kunnen starten. Het zal daarom niet heel lang meer duren voordat de topman bekendmaakt waar de elektrische pick-up precies gebouwd gaat worden.

De Cybertruck komt er in 3 versies op de markt: als Single Motor RWD, als Dual Motor AWD en als Tri Motor AWD. De eerste heeft enkel een motor op de achteras en kan ongeveer 400 kilometer ver komen op een volle acculading. De Single Motor RWD versie sprint in 6,5 seconden naar 100 km/u en kan 3.175 kilo trekken. De Dual Motor AWD uitvoering heeft op elke as een motor en zodoende vierwielaandrijving. De actieradius van deze versie bedraagt 480 kilometer en sprinten naar 100 km/u doet hij in 4,5 seconden. De Dual Motor AWD uitvoering kan 4.536 kilo trekken. Voor wie dit niet voldoende is, is er het topmodel Tri Motor AWD met 3 motoren verdeeld over beide assen. Die kan 6.350 kilo aan en komt ongeveer 800 kilometer ver op een volle acculading. De sprinttijd is van hyper sportwagen niveau: 2,9 seconden.

Reageren is niet mogelijk.